Percheziţii la persoane care au traficat şi exploatat sexual în Anglia 25...

Percheziţii la persoane care au traficat şi exploatat sexual în Anglia 25 de tinere

0
DISTRIBUIȚI

mascat spate

Poliţiştii şi procurorii fac astăzi 19 percheziţii în Gorj, Dolj şi Olt, iar alte patru descinderi au loc în Londra, la locuinţele unor persoane suspectate că au traficat şi exploatat sexual în Anglia 25 de tinere, dintre care două minore, obţinând din ianuarie 2010 aproximativ un milion de euro, informează Mediafax. Gruparea infracțională a fost destructurată în urma investigaţiilor desfăşurate de o echipă de anchetă româno-britanică JIT (Joint Investigation Team).

La percheziţii participă poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi de la IPJ Gorj, precum şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organziată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Gorj, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.


În aceeaşi cauză, concomitent cu acţiunea din România au fost făcute patru percheziţii domiciliare în Londra. Doi poliţişti de la BCCO Craiova şi un procuror de la DIICOT au mers în 3 martie în Anglia pentru a participa la acţiune.

Persoanele identificate în urma percheziţiilor din România şi din Anglia urmează să fie audiate de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj. Anchetatorii au stabilit că, în perioada ianuarie 2010 – februarie 2013, membrii grupului infracţional organizat au racolat, traficat şi exploatat sexual în Anglia 25 de tinere, dintre care două minore, obţinând venituri ilicite de aproximativ un milion de euro. În acest dosar se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane şi trafic de minori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.