Peste 13.000 de porci morţi, descoperiţi în apele râului Huangpu din Shanghai

Peste 13.000 de porci morţi, descoperiţi în apele râului Huangpu din Shanghai

0
DISTRIBUIȚI

china-shanghai-thousands-of-dead-pigs-floating-in-huangpu-river-01

Peste 13.000 de porci morţi au fost scoşi din principalul râu din Shanghai, a anunţat astăzi presa oficială chineză, în timp ce originea acestor animale rămâne un mister. Serviciile municipale din Shanghai au colectat 9.460 de purceluşi şi porci adulţi care pluteau în apele râului Huangpu, potrivit cotidianului Shanghai Daily, autorităţile prefecturii vecine Jiaxing (provincia Zhejiang) recuperând la rândul lor 3.601 de animale, informează Mediafax. La 12 zile după ce au fost descoperiţi primii porci morţi în apele râului, situaţie care a provocat îngrijorarea locuitorilor capitalei economice chineze, nu numai că nu a fost stabilită nicio responsabilitate, dar aceştia continuă să fie aruncaţi în fluviu, potrivit agenţiei China Nouă.


Metropola acuză crescătorii de porci din prefectura Jiaxing că se debarasează de animale aruncându-le în apele râului.

Dar autorităţile din Jiaxing nu au recunoscut până în prezent astfel de acţiuni din partea vreunuia dintre crescătorii de animale şi susţin că nu sunt singurele responsabile. Huangpu, râul emblematic din Shanghai, alimentează cu apă 22 la sută dintre cele 23 de milioane de locuitori. După ce a analizat probele, Guvernul din Shanghai a afirmat că în ultimele zile rezultatele obţinute sunt „normale”, în pofida scepticismului general.

Cazul porcilor morţi deversaţi în râul din Shanghai ilustrează faţa sumbră a industriei agroalimentare din China, unde primează randamentul pentru hrănirea populaţiei extrem de numeroase. Poluarea cursurilor de apă, adeseori cu consecinţe grave asupra sănătăţii, este un flagel în China, unde respectul faţă de mediu este adeseori sacrificat pe altarul creşterii economice.

Huangpu este cunoscut la nivel mondial pentru că de-a lungul său de întinde Bund, bulevard din Shanghai unde se află clădiri coloniale în stilul european al anilor ’30. Pe malul său estic se află districtul Pudong, celebru pentru zgârie-norii deveniţi simbolurile creşterii economice chineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.