Peste 2.000 de absenţi la cea de-a treia simulare la BAC

Peste 2.000 de absenţi la cea de-a treia simulare la BAC

0
DISTRIBUIȚI

BACALAUREAT2012 14

Aproape 10.000 de elevi de clasa a VIII-a şi a XII-a din judeţul Timiş au simulat, astăzi, cea de-a treia probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la Matematică sau la Istorie. Examenul a început la ora 09.00, iar elevii au avut la dispoziţie trei ore ca să rezolve subiectele. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, nu a fost semnalat niciun incident. La proba scrisă la Matematică, prezenţa elevilor la învăţământul de zi a fost de 76 %, însă majoritatea celor de la Seral şi învăţământul cu frecvenţă redusă au chiulit de la simulări. „Din cei 748 de elevi înscrişi de la Seral, doar 20 s-au prezentat la simularea la Matematică şi doar 30 din cei 578 de la învăţământul cu frecvenţă redusă”, a afirmat Aurelian Sima, inspector şcolar adjunct. La proba scrisă la Istorie sunt înscrişi 1.222 de elevi, din care au absentat o sută.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, astăzi, simularea la proba scrisă la Matematică, în 376 de şcoli din judeţul Timiş, 180 fiind supravegheate cu camere video.


300 de elevi din cei 5.150 au absentat de la cea de-a doua probă de simulare a Evaluării Naţionale. Rezultatele vor fi afişate pe 20 martie. Regulamentul privind gestionarea câinilor din Timişoara, care prevede şi sterilizarea tuturor câinilor care nu sunt de rasă, a fost publicat pe site-ul primăriei pe 12 martie, două zile mai târziu, a fost supus votului consilierilor locali într-o şedinţă extraordinară.

Cristian Bratu spune că Consiliul Local Timişoara s-a întrunit din iunie 2012 în opt şedinţe extraordinare, faţă de şapte ordinare, şi a adoptat peste 100 de hotărâri. „Ne aflăm în faţa situaţiei în care Consiliul Local Timişoara a organizat mai multe şedinţe extraordinare decât ordinare, iar adoptarea proiectelor de hotărâre în cadrul acestora făcându-se cu pretenţia ca sunt exceptate de la respectarea procedurilor de informare şi transparenţă faţă de comunitatea interesată, indiferent daca s-a argumentat sau nu caracterul urgent al acestora”, a mai adăugat reprezentantul Asociaţia Pro Democraţia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.