Premieră naţională la Universitatea de Vest: protocol anti-șpagă semnat cu DGA

Premieră naţională la Universitatea de Vest: protocol anti-șpagă semnat cu DGA

6
DISTRIBUIȚI
DSC_0601
Ofițerul DGA Laurenţiu Căluşeru a participat la conferință alături de rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea

Rectorul Universității de Vest Marilen Pirtea a anunțat astăzi că a semnat un protocol cu Direcţia Generală Anticorupţie care, speră el, va feri instituția de învățământ de „legea șpăgii”.


„Nu există precedent în România pe această temă. Prin acest protocol avem în vedere două direcţii: o mai bună gestionare şi cheltuire a banilor publici pentru că UVT este o instituţie publică şi ne dorim să avem parteneri instituţionali foarte puternici care să aibă încredere în noi, pentru că ne dorim să fim o instituţie sănătoasă şi corectă”, a afirmat Marilen Pirtea.

Concret, un număr TelVerde va fi disponibil pe site-ul instituţiei, unde studenţii pot să denunţe eventualele fapte de corupţie, dar şi profesorii au posibilitatea să reclame dacă a existat vreo încercare de mituire. De asemenea, un link îi va direcţiona pe studenţi, profesori sau părinţi direct către site-ul oficial al DGA. „Protocolul are ca scop conştientizarea personalului didactic şi a studenţilor la pericolele la care se expun dacă acceptă fapte de corupţie. Vom desfăşura şedinţe educative, vom împărţi fluturaşi, va fi realizat un ghid anticorupţie”, a declarat Laurenţiu Căluşeru, ofiţer în cadrul Departamentului de Prevenire a Faptelor de Corupţie din cadrul DGA Timiş. Protocolul a fost semnat pe o perioadă de un an, urmând ca acesta să fie prelungit, în cazul în care cele două instituţii vor fi de acord. Până în acest moment, nu există nicio reclamaţie oficială cum că ar fi existat astfel de fapte de corupţie în cadrul UVT, zvonurile însă nu sunt deloc puține.

6 COMENTARII

  1. Ofiterul Laurentiu Caluseru a”lucrat” la Directia Pasapoarte,in epoca chestorului Andras ?Daca da,ne lasati va rog cu:” conştientizarea personalului didactic şi a studenţilor la pericolele la care se expun dacă acceptă fapte de corupţie. Vom desfăşura şedinţe educative, vom împărţi fluturaşi, va fi realizat un ghid anticoruptie”.

  2. sunt student in anul 3 la drept si as vrea sa se faca multe cercetari despre banii si protocoale ce se dau la facultatea de drept si cum multi iau examenele pe bani! daca cunosc persoanele potrivite!!!

  3. Bai frate, ăștia-s nebuni, in anul 2013 asa aberatii, nu imi vine sa cred! Cu asa lucruri previi coruptia??? Hai sa fim seriosi, a avut dreptate @1

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.