Prima zi a singurei competiții de badminton de nivel european din România...

Prima zi a singurei competiții de badminton de nivel european din România GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
BADMINTON BANU CONSTRUCT02
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Cel mai important concurs de badminton din țara noastră a început astăzi la Timișoara cu faza calificărilor. Li-Ning Romanian International se va disputa timp de patru zile la arena Banu Sport și include probe de simplu masculin, feminin, dublu masculin, feminin și mixt, atât la seniori, cât și la juniori.

În prima zi au intrat în concurs sportivii mai slab cotați, care trebuie să treacă prin focurile calificării, urmând ca de vineri să înceapă meciurile de pe tabloul principal. Printre participanți sunt și câțiva sportivi din primii 100 la nivel mondial, mulți sportivi români, dar și naționala de juniori a Coreei. Dintre reprezentanții țării noastre, cea mai bine cotată sportivă este timișoreanca Sonia Olariu, iar organizatorii spun că cele mai mari șanse la un loc cât mai bun le au fetele de la dublu. ”În mod tradițional,  cele mai bune șanse le avem la dublu feminin, cred că aici putem ajunge în sferturi, dacă nu chiar în semifinale”, a declarat vicepreședintele Federației Române de Badminton,  timișoreanul Ștefan Nyari, fost campion național la acest sport.

Badmintonul, un sport discriminat în România

Oficialii din badminton se plâng că acest sport nu primește suficientă atenție și bani comparativ cu rezultatele sportivilor noștri la badminton.


”Se poate spune că badmintonul este un sport discriminat în țara noastră. Cred că ar trebui să se țină cont mai mult că România are rezultate bune la badminton.  Avem mulți sportiv buni la juniori, inclusiv în Timișoara, dar foarte puține cluburi la seniori, astfel că mulți se pierd. Există ideea preconcepută că badmintonul este un sport pentru domnișoare, dar de fapt, este unul dintre primele trei sporturi din lume ca solicitare fizică. E nevoie de o foarte bună viteză de reacție, identică cu cea din karate”, a explicat vicepreședintele Federației, Ștefan Nyari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.