Raliul Mărțișorului începe cu opt echipaje feminine la start. Ce noutăţi aduce...

Raliul Mărțișorului începe cu opt echipaje feminine la start. Ce noutăţi aduce ediţia din 2013

0
DISTRIBUIȚI

Raliu_Timisoara_1

Campionatul Județean de Automobilism organizat de ACR Timiș începe în acest sfârșit de săptămână cu deja tradiționalul Raliu al Mărțișorului, ajuns la a XI-a ediție. Anul acesta vor participa 50 de echipaje, dintre care opt sunt formate din reprezentante ale sexului frumos.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an prima etapă a Campionatului Județean de Automobislim să fie deschis cu Raliul Mărțișorului. La această ediție și-au anunțat prezența piloți din cinci județe, Timiș, Hunedoara, Arad, Bihor și Gorj. Competiția se va desfășura timp de două zile, sâmbătă și duminică. Prima probă specială va avea loc sâmbătă în parcarea de pe Aleea FC Ripensia, în fața Peluzei Nord a Stadionului ”Dan Păltinișanu”. Prima mașină va lua start la ora 10.30, iar organizatorii estimează că vor reuși să termine până la ora 15.00, când începe meciul dintre ACS Poli și CS Mioveni.


Parcarea va fi închisă între orele 9.00 – 15.00. ”Noi am obținut primii aprobarea pentru raliu. I-am întrebat pe cei de la ACS Poli când jucau și nu au putut să îmi dea un răspuns din timp pentru că depindeau de televizări. Sperăm să nu fie probleme, eventual vom opri cursa până vor intra în stadion ambulanța și mașina pompierilor”, a declarat Ladislau Giurisici, președintele Comisiei de Automobilism și Karting Timiș.

Duminică, piloții vor pleca din parcarea ADP de pe strada Arieș, tot de lângă stadion, spre Metro 2, pe Calea Torontalului și se vor întoarce pe același traseu. Practic, vor fi trei probe speciale, două în parcarea de pe Strada Arieș și una la Metro 2. Duminică, va fi închisă parcarea de pe strada Arieș, între orele 9.00 – 16.00.

Doamnele și domnișoarele vor avea parte de o probe destinată doar lor, iar anul acesta s-au adus două modificări în regulament. S-a eliminat obligativitatea ca fiecare echipă să aibă neapărat un echipaj feminin, dar la proba destinată femeilor se vor admite doar echipaje cu pilot și copilot femeie, spre deosebire de anii anteriori când era obligatoriu ca doar pilotul să fie femeie. După ultima probă, piloții se vor strânge la Happy Club pentru concursul de miss, organizat an de an, dar și pentru a sărbători reluarea campionatului. ”Evenimentul este dedicat doamnelor și domnișoarelor și vom avea o serie de surprize pentru ele”, a declarat Ladislau Giurisici. La start vor fi așteptați campionii din ani precedenți, Alexandru Krepelka și Florin Staici. În total, Raliul Mărțișorului va avea 42 de km, dintre care opt de probe speciale. Campionatul Județean de Automobilism Timiș organizat de ACR va avea și anul acesta 11 etape, iar următoarea va avea loc la Deta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.