Rețeaua vietnameză vroia să transforme România în bază de producție europeană de...

Rețeaua vietnameză vroia să transforme România în bază de producție europeană de cannabis UPDATE Cine a fost arestat

7
DISTRIBUIȚI

cannabis plantatie

Rețeaua vietnameză, care a amenajat cea mai mare cultură in door de cannabis din România în fostele CAP din localitatea arădeană Iratoșu, pregătea transformarea României în bază de producție pentru a putea aproviziona întreaga piaţa europeană – reiese din monitorizările poliţiştilor de la „Crimă Organizată” Arad împreună cu ofiţerii SRI. Liderul grupării, aflat în Germania, a trimis din Cehia doi conaţionali de ai săi care aveau misiunea de a găsi variantele pentru a dezvolta plantaţii de cannabis şi de prelucrare a drogurilor.


Primul „cap de pod” a fost stabilit în judeţul Arad, la Iratoş, într-o zonă izolată şi aproape de graniţa cu Ungaria. Vietnamezii au beneficiat de sprijinul unui român – patronul unei firme de termopane din Arad. Acesta a fost cel care le-a închiriat una dintre halele de la fostul CAP. De altfel, chiar în sediul firmei de termopane, poliţiştii de la „Crimă  Organizată” au descoperit o plantaţie în care era aproape 200 de plante de cannabis păzite de un vietnamez. Românul era şi cel făcea comisioane pentru reţeau vietnameză, cumpărând cele necesare pentru instalaţiile carea asigurau funcţionarea plantaţiilor de „iarbă”. După ce baza de producţie de la Arad a fost pusă pe picioare, unul dintre lideri a rămas ca să supervizeze activitatea, în timp ce celălalt a plecat la Bucureşti. S-a apucat să poarte negocieri pentru închirierea unor spaţii, dar nu a mai apucat să ducă tranzacţia la bun sfârşit pentru că a fost reţinut de procurorii DIICOT. În urma audierilor de ieri, au fost reţinuţi cinci vietnamezi şi patronul român, procuroii DIICOT urmând să-i prezinte Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE În timpul audierilor de la instanţă, niciunul dintre cei şase nu a recunoscut acuzaţiile aduse de procurori. Liderul reţelei a susţinut că nu are nici o legătură cu „grădinarii” săi şi că el este doar un pensionar ajuns în România. Nici patronul firmei de termopane, arădeanul Ovidiu Ionescu, n-a recunoscut apartanenţa sa la gruparea de crimă organizată. Tribunalul Arad a decis arestarea celor cinci vietnamezi şi a românului pe 29 de zile, aceştia declarând imediat recursc care va fi judecat de Curtea de Apel Timişoara.

 

7 COMENTARII

  1. Toma tu nu esti necredinios,esti doar usor idiot.Ia pune mana pe goagal si studiaza care este ritmul de crestere si cat dureaza pentru a ajunge planta la maturitate si poate fi culeasa inflorescenta.Apoi,mai stam de vorba.Romania a devenit o tara de prosti care se cred fara exceptie filozofi si atoatestiutori…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.