Rugbyştii timişoreni încep campionatul cu un meci de foc. Când se vor...

Rugbyştii timişoreni încep campionatul cu un meci de foc. Când se vor muta pe noul stadion

0
DISTRIBUIȚI

RCM Timișoara – Farul Constanța03

Rugbyștii de la RCM Timișoara se pregătesc de un nou asalt la campionat începând de săptămâna viitoare. Campionii României vor sta în prima etapă din acest sfârșit de săptămână, deoarece SuperLiga CEC Bank are anul acesta doar șapte echipe participante. O bună bucată de vreme, galben-albaștrii vor evolua tot pe ”Gheorghe Rășcanu” în Ronaț, până vor fi gata lucrările la Stadionul CFR.

Timişorenii vor avea parte de un debut de foc. Conform regulamentului, programul se stabilește după Tabela Berger, iar RCM Timișoara, campioana din ediția precedentă, ar fi trebuit să înceapă campionatul în 23 martie în deplasare la ultima clasată.


Cum anul acesta au rămas doar șapte echipe în SuperLigă, față de opt ca şi anul trecut, rugbyştii vor sta în prima etapă și vor începe sezonul în data de 30 martie. Primul adversar va fi echipa de pe locul doi de anul trecut, nimeni alta decât marea rivala Ştiinţa Baia Mare. Apoi, bănățenii vor juca în deplasare la Steaua și pe teren propriu cu Farul Constanța, câte un meci pe săptămână. ”Vom începe cu trei meciuri de foc, cu Baia Mare, apoi Steaua si Farul Constanța. Cred că va fi un campionat echilibrat, pentru că adversarele s-au întărit, dar în același timp nici nu au fost multe plecări”, a declarat vicepreședintele Dan Dinu. După cele trei meciuri tari, RCM Timișoara va mai juca cu Dinamo, CSM București și Universitatea Cluj în tur, iar apoi va urma returul. La final, primele patru clasate vor intra în play-off, unde se va juca fiecare cu fiecare tur-retur, iar apoi urmează faza semifinalelor.

Rămân pe vechiul stadion

O bună parte din campionat, rugbyștii vor juca tot în Ronaț, pe Stadionul ”Gheorghe Răscanu”, deși au primit dreptul să evolueze pe Stadionul CFR. Clubul va începe un proiect de renovare a stadionului de lângă Gara Mare pentru a pregăti arena pentru jocurile din Challenge Cup, competiție ce va începe în toamnă. ”Am început lucrările, dar va mai dura până totul va fi gata”, a declarat Dan Dinu. Ultimul transfer al echipei este Jack Umaga, rugbyst ce poate evolua pe posturile de centru, uvertură și aripă. De asemenea, duminică s-a încheiat si participarea naționalei în Cupa Europeană a Națiunilor. Timișoara a avut patru jucători selecționați, Cătălin Fercu, Daniel Carpo, Eugen Căpățână și Horațiu Pungea, care vor reveni la antrenamentele de la Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.