Sala Polivalentă promisă pentru Timişoara, fără finanţare de la Consiliul Judeţean. Ce...

Sala Polivalentă promisă pentru Timişoara, fără finanţare de la Consiliul Judeţean. Ce pierdem dacă nu e construită anul acesta

0
DISTRIBUIȚI

danzio03

Sala Polivalentă de 7.000 de locuri pe care Carmen Tocală, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, a promis-o Timişoarei rămâne deocamdată doar la stadiul de promisiune. Proiectul nu a primit finanţare de la Guvern pentru 2013 şi nici Consiliul Judeţean Timiş nu dispune de bani pentru începerea proiectului.

Timişoara are nevoie de o sală de minimum 7000 de locuri pentru a putea găzdui meciurile unei grupe la Campionatul European de Baschet feminin 2015, pe care ţara noastră îl va găzdui împreună cu Ungaria. Sala „Constantin Jude” are doar 1.500 de locuri, ceea ce o exclude de pe lista sălilor agreate pentru competiţie. Iar faptul că, la Cluj, sala polivalentă de 10.000 de locuri are deja şi acoperişul pus ne poate costa rolul de gazdă pentru 2015. Iniţial, Carmen Tocală a promis că sala se va realiza din fonduri guvernamentale, dar proiectul nu a primit bani în urma votării bugetului naţional.


Nici Consiliul Judeţean Timiş nu îşi permite să sprijine momentan cu o sumă prea mare construcţia Sălii Polivalente, deoarece proiectele în derulare au prioritate. „Suntem în pregătire pentru studiu şi pentru proiect pentru a putea găsi surse de finanţare pentru Stadion şi Sala Polivalentă. În principiu, vom putea să ne punem de acord, dar cu bugetul pe care îl avem astăzi nu le putem susţine. Finanţarea nu poate fi în principal de la CJT pentru că nu o vom putea susţine”, a declarat astăzi preşedintele CJT Titu Bojin în cadrul şedinţei de votare a bugetului. Astfel, dacă Sala Polivalentă nu va fi construită anul acesta, e greu de crezut că ar mai putea fi gata în timp util pentru ca Timişoara să fie desemnată gazdă a Eurobasket Women 2015.

Deşi Bojin a anunţat că CJT nu poate da bani pentru acest proiect, primarul Nicolae Robu este mai indulgent cu fondurile oraşului. Astfel, fostul rector de la Politehnica a semnat, în calitate de primar, un acord cu universitatea al cărei şef de senat este, pentru construirea unei săli polivalente, acordând astfel o finanţare de 10 milioane de lei, din banii oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.