Scandal pe suspendarea abonamentelor gratuite la transportul în comun pentru studenţi. Cum...

Scandal pe suspendarea abonamentelor gratuite la transportul în comun pentru studenţi. Cum a semnat rectorul UVT „ca primarul”

0
DISTRIBUIȚI

DSC_0652

Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara nu se vor mai putea plimba gratuit cu mijloacele de transport în comun, de la 1 aprilie. Potrivit reprezentanţilor RATT, conducerea Universităţii de Vest a luat decizia de a rezilia contractul, astfel că studenţii vor beneficia doar de reducerea de 50 la sută pentru orice tip de abonament, conform protocolului semnat cu Primăria Timişoara şi Consiliul Local. Contactat de PRESSALERT.ro, rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, a afirmat că „nu am luat nicio decizie în acest sens, iar dacă este adevărat şi nu am fost consultat nu voi fi de acord, nu se va întâmpla aşa ceva”. Cosmin Bradu, ofiţer de presă în cadrul RATT, ne-a declarat că adresa trimisă de Universitatea de Vest prin care se solicită rezilierea contractului este semnată şi ştampilată de rectorul Marilen Pirtea. „Am primit această adresă astăzi în care scrie că din motive financiare Universitatea de Vest nu mai doreşte să continue colaborarea cu RATT de la 1 aprilie.


Noi am sunat la Universitate şi am întrebat cum o să-i informeze pe studenţi de această decizie şi ne-au spus că nu doresc să-i anunţe şi atunci RATT a transmis un comunicat de presă”, a mai adăugat Cosmin Bradu.

Rectorul explică

După scurt timp, contactat a doua oară, rectorul Pirtea brusc şi-a amintit că totuşi cunoaşte problema. Nu a putut da lămuriri asupra faptului că nu a ştiu de la început că a semnat o adresă către RATT, însă a acuzat Regia că încearcă să „câştige bani de la Universitatea de Vest. Până acum, studenţii beneficiau de gratuitate pe baza unui dosar depus la UVT, adică în jur de 2.000 de persoane. Dar RATT a decis că studenţii pot beneficia de gratuitate fără să mai depună un dosar, ci doar trebuiau să se prezinte la un ghişeu RATT cu câteva documente, şi atunci numărul acestora a crescut la 5.000. Şi normal că studenţii spuneau că vor abonament RATT, însă o parte din ei nu se plimbă cu mijloacele de transport în comun, dar Universitatea de Vest era nevoită să deconteze abonamentele”.

Rectorul Marilen Pirtea spune că Universitatea de Vest primeşte de la bugetul de stat 900.000 de lei pe an ca să deconteze aceste abonamente, dar până la scoatea măsurii de depunere a unui dosar pentru ca studenţii să beneficieze de gratuitate, erau folosiţi doar 700.000 de lei, restul au fost utilizaţi pentru plata burselor. „Acum sunt 5.000 de studenţi cărora trebuie să le decontăm abonamentele, adică trebuie să plătim aproape 1.400.000 de lei. De unde atâţia bani? Vom face o selecţie şi vom reveni la măsura de decontare a abonamentelor tot pe bază de dosar. Nu ni se pare normal să fie emise atât de multe abonamente şi mulţi dintre studenţi să le ţină în buzunar”. Rectorul Universităţii de Vest spune că va semna încă un contract cu RATT, dar pe baza unor noi cerinţe, şi se va face o selecţie a studenţilor care vor beneficia de gratuitatea totală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.