SMS cu suprataxă de “şmecher” la Timpark: cum ajung şoferii să plătească...

SMS cu suprataxă de “şmecher” la Timpark: cum ajung şoferii să plătească dublul tarifului de parcare

4
DISTRIBUIȚI

trafic_timisoara-26101

Tarifele anunţate de primarul Nicolae Robu pe cele trei zone – centrală, mediană şi periferică adică 1.5 lei oră, 1 leu pe oră şi 0.5 lei pe oră sunt de incorecte.  Şoferii care optează pentru plata prin SMS nu scot din buzunar 1.5 lei pe oră în cadrul sistemului Timpark. Asta pentru că operatorii de telefonie mobilă percep şi ei comision de 0,5 euro astfel încât suma pe care o achită şoferul în final este de 2,72 lei.  Mai mult decât atât, parcarea prin apel telefonic nu este promovată pe panourile Timpark.

Explicaţia edilului şef  Nicolae Robu a fost că  „eu ştiam că la telefonia mobilă nu poţi avea tarife sub 0.5 euro, dar pentru că eu nu am promovat acel tarif el a apărut.


Nu ştiu a cui contribuţie este, a apărut ca una din variante şi s-a aprobat în consiliul local. Eu am cerut 1.5 lei pentru zona centrală fără să precizez dacă acest tarif este pentru plata prin SMS-uri sau pentru plata prin apeluri telefonice. Proiectul aşa cum a plecat mai departe pe traseu a ajuns să aibă această diferenţiere aşa cum a fost aprobată în consiliul local între cele două varainte de plată, dar asta nu înseamnă că diferenţa este ca să se încaseze mai mulţi bani la operator. Dacă cetăţenii vor să achite 1.5 lei pe oră în zona central şi să fie taxaţi la minut, atunci trebuie să recurgă numai la acest sistem şi plătesc exact cât am spus eu (n.r plata prin apel telefonic). Nu îi obligă nimeni să recurgă la sistemul care este mai costisitor”. Întrebat ce va face în cazul în care banii merg la operatorii de telefonie mobilă, Robu a promis că  „dacă se va dovedi că este aşa voi lua măsuri. Eu îi îndemn pe cetăţeni să parcheze pe sistemul care le permite plata la nivel de minut. Sunt două alternative”.  Şi, în timp ce timişorenii scot mai mulţi bani din buzunar, primarul a găsit de bun augur să se supere din nou pe presă, pe motiv că  „nu ştiu de ce  nu puteţi să fiţi alături de noi în a promova noul”. La finalul conferinţei, primarul a precizat că va încerca să renegocieze comisioanele firmelor de telefonie.

4 COMENTARII

  1. let me guess, alea 15 minute gratuite sint doar pt cei care au incarcat un voucher (si deci au numarul de telefon asociat unui nr de inmatriculare, deci cind dau beep la numarul pt 15 minute gratuite, numarul de inmatriculare asociat nr de telefon primeste acele 15 minute gratuite).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.