Manager nou la spital, după demiterea cu scandal a lui Bende Barna

Manager nou la spital, după demiterea cu scandal a lui Bende Barna

0
DISTRIBUIȚI

spital municipal alexandru simionescu hunedoara

Spitalul dr. Grigore Alexandrescu are un nou manager, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, directorul din 2005 al instituţiei, doctorul Bende Barna, a fost demis de Consiliul de administraţie. Silvia Ghenea, fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări Hunedoara, a fost numită astăzi în locul acestuia, însă asigură doar un interimat.  Demiterea fostului şef al clinicii s-a lăsat cu proteste din partea anagajţilor care au acuzat că în spatele acestei acţiuni se ascund interese politice. Primarul Hunedoarei Viorel Arion a emis în 15 martie o dispoziţie prin care fostul manager Bende Barna îşi pierdea funcţia de manager.

În timpul întâlnirii Consiliului de Administraţie în cadrul căruia Ghenea era investită în funcţie, peste 50 de angajaţi ai spitalului, medici, asistente şi infirmiere s-au adunat în faţa secretariatului cu foi pe care scria “Bende manager”. “În şedinţa de astăzi am luat act de  dispoziţia primarului municipiului Hunedoara prin care a fost numit director interimar doamna Silvia Ghenea.


Am înţeles că prima dispoziţie a primarului prin care a  fost demis vechiul manager a fost atacată în contencios administrativ. În mod firesc şi legal în exercitarea legalităţii actelor Prefectura Huendoara a solicitat primaăriei acestă dispoziţie şi documentele care aus tat la bază şi urmează să analizeze legalitatea acestei măsuri şi să dispună în consecinţă”, a declarat preşedintele CA al Spitalului “Dr. Alexandru Simionescu”, Constantin Rusu. Noul director Silvia Ghenea spune că oamenii protestează mai mult de frică, pentru că ar fi aflat că li se vor tăia tichetele de masă şi ciar salariile.

„Nu o sa se întâmple asta. Tot ce este bun se va continua şi vom avea un interimat în care sperăm că lucrurile se vor demara în linişte şi activitatea spitalului nu va fi afectată. Nici nu ne dorim. Nu vrem ca pacienţii să sufere din cauza acestei schimbări: personalul medical îşi face datoria în continuare şi eu am încredere că dânşii sunt de înaltă ţinută profesională şi cred că totul va fi bine după agitaţia zilelor care au trecut şi sper că e ultima zi cu agitaţie”, a declarat managerul interimar al Spitalului Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara, Silvia Ghenea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.