Starea lui Hugo Chavez s-a agravat. Ce spun oficialii Venezuelei despre președinte

Starea lui Hugo Chavez s-a agravat. Ce spun oficialii Venezuelei despre președinte

0
DISTRIBUIȚI

hugo-chavez2

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, spitalizat la Caracas din cauza cancerului, suferă de o „agravare” a problemelor sale respiratorii şi „de o nouă infecţie gravă”, a declarat luni ministrul Comunicaţiilor şi Informaţiilor, Ernesto Villegas, informează Mediafax.

Preşedintele venezuelean, în vârstă de 58 de ani, s-a întors la Caracas în urmă cu două săptămâni şi a fost internat imediat în spitalul militar din capitală după ce a fost spitalizat timp de două luni la Havana, unde a suferit, în decembrie, o a patra intervenţie chirurgicală din cauza cancerului, cu care a fost diagnosticat în 2011 în regiunea pelviană.


Chavez urmează o cură de „chimioterapie foarte puternică, între alte tratamente complementare”, a amintit ministrul Comunicaţiilor. „Evoluţia stării sale clinice continuă să fie foarte delicată”, a adăugat ministrul. Chavez, care deţine puterea din 1999, respiră cu ajutorul unei canule, după ce a suferit o traheotomie în urma complicaţiilor din timpul celei de-a patra intervenţii chirurgicale, efectuate la 11 decembrie, în Cuba. El are dificultăţi în a vorbi, potrivit Guvernului. De la ultimul raport medical, care datează din urmă cu 11 zile, evoluţia stării sale de sănătate „nu a fost favorabilă”. Guvernul afirmă totuşi în mod periodic că pacientul continuă să conducă această ţară ce dispune de cele mai importante rezerve de petrol din lume, dar nu reuşeşte să contracareze zvonurile despre starea de sănătate reală a lui Chavez, în absenţa altor buletine medicale decât anunţurile guvernamentale.

Înaintea plecării sale către Havana, Chavez l-a desemnat ca moştenitor politic pe vicepreşedintele său Nicolas Maduro, într-un gest fără precedent, presând ţara să îl aleagă preşedinte pe acesta în cazul unor alegeri anticipate, aşa cum prevede Constituţia în caz de absenţă sau demisie a preşedintelui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.