Stroe: Ministrul de Interne al Germaniei a pierdut ocazia să tacă, a...

Stroe: Ministrul de Interne al Germaniei a pierdut ocazia să tacă, a depăşit limita legitimei apărări

3
DISTRIBUIȚI

Radu-Stroe

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, astăzi, că omologul său german „a pierdut ocazia să tacă”, arătând că în MAI există o vorbă, respectiv că „trebuie să păstrezi limita legitimei apărări”, iar ministrul german „a depăşit limita legitimei apărări”, potrivit Mediafax. „Domnul ministru de Interne al Germaniei a pierdut ocazia să tacă. Urma să se exprime în JAI, unde putea spune orice. Păcat. În sistemul nostru de activitate specifică Ministerului de Interne există o vorbă: «trebuie să păstrezi limita legitimei apărări».


Ministrul a depăşit limita legitimei apărari. Păcat pentru marea Germanie”, a declarat Radu Stroe. El a mai spus că România a făcut ceea ce trebuia pentru a intra în Schengen, însă Germania se opune. „Lăsăm Germania să găsească momentul când va considera ea să ne lase în Schengen”, a adăugat Radu Stroe.

Ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat într-un interviu pentru Spiegel că va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.  Hans-Peter Friedrich (CSU) doreşte împiedicarea unei aderări rapide a Bulgariei şi României la spaţiul Schengen şi rdicarea controalelor de graniţă pentru cetăţenii acestora. Dacă în urma votului din cadrului reuniunii miniştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne (Consiliul JAI – n.r.) ambele ţări vor fi admise, „intrarea acestora va fi împiedicată prin veto-ul german”, a declarat Friedrich în interviul pentru Spiegel, anticipat printr-un rezumat apărut ieri în pagina online a Rheinische Post.

Ministrul de Externe Titus Corlățean a declarat că nu consideră poziţia exprimată de ministrul federal de Interne, Hans-Peter Friedrich, privind opoziţia pentru aderarea la Schengen a României ca fiind a Germaniei, ci „a unei părţi din guvernul creştin-democrat” din PPE, din care face parte şi PDL.

 

3 COMENTARII

  1. Bravo baieti! Haideti sa nu mai stam pentru nimeni! Vestul si-a aratat atat interesele cat si limitele in ale democratiei. E momentul sa le aratam ca ne-am prins!

  2. Duca-sa dreak cu Schengenul lor cu tot , ar trebuii transmis un semnal germaniei ca ne doare-n cot si nu ne mai intereseaza , cand or avea nevoie de noi o sa ne cheme ei , i-am pupat prea mult in c.r pe tema asta si am cheltuit prea multi bani , bani care puteau fi investiti in alte domenii mult mai importante decat Schengen , cum ar fi sanatatea , armata , cercetare , etc. si nemti nu au apreciat.
    Ne-am descurcat si ne vom descurca si-n continuare fara Schengen. Nu trebuie sa parem ca suntem milogii europei , duca-se dreak , cu Schengenul lor cu tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.