Timişorenii au protestat, legând panglici albe de gardul Casei Muhle. Cui vor...

Timişorenii au protestat, legând panglici albe de gardul Casei Muhle. Cui vor să atragă atenţia GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI
protest casa muhle01_resize
Protest alb pentru soarta neagră a Casei Muhle Foto: Adrian Pîclișan

Motociclişti, biciclişti, oameni care au ieşit la plimbare cu căţeii sau timişoreni care au dorit să dea dovadă de spirit civic au participat în această seară la un nou protest în faţa Casei Muhle. Cei aproape 100 de manifestanţi au legat de gardul clădirii istorice panglici albe, dar şi un trandafir roz. De data aceasta, timişorenii au dorit să atragă atenţia Ministerului Culturii asupra urgentării demersurilor pentru exproprierea casei. Corneliu Vaida, organizatorul acţiunii, are mari speranţe că această clădire istorică va putea fi salvată, mai ales că Daniel Barbu, ministrul Culturii, a afirmat la Timişoara că în cazul în care se va veni cu un proiect în care va fi prezentat modul în care se va proceda pentru transformarea Casei Muhle într-un muzeu şi într-o casă memorială, exproprierea va fi demarată.

„Trebuie să ne învăţăm concetăţenii să ne respecte tradiţia, istoria şi urbanistica. Avem un colectiv în care sunt implicaţi artişti plastici, istorici şi arhitecţi care lucrează la un proiect.


Vrem să facem un proiect viabil, realizabil şi care să impresioneze”, a spus Corneliu Vaida. Tudora Glad este unul dintre cei zece motociclişti care au participat la protest. Timişoreanul speră ca pe viitor în oraşul nostru să avem o premieră şi „să se dea timpul înapoi şi să vedem casa cum a fost sau măcar să avem nişte motivaţii mai clare cu scopul ca cei care mai au de gând să facă aşa ceva se vor gândi măcar de două ori înainte”. Proprietarii Casei Muhle, membrii unui clan de țigănesc din Timişoara, au început să ia primele măsuri pentru protejarea clădirii, dar potrivit arhitecţilor ceea ce s-a realizat este ilegal pentru că centura din beton turnată poate strica structura monumentului istoric.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.