Ce șah au inventat tinerii programatori, premiați la IT Fest 2013

Ce șah au inventat tinerii programatori, premiați la IT Fest 2013

1
DISTRIBUIȚI

Keyboard and hands

Tinerii pasionaţi de tehnologie şi-au pus în valoare cunoştinţele în cadrul unei noi ediţii a proiectului IT Fest, desfăşurat în perioada 6-10 martie. Deși concurenții s-au întrecut la secțiuni ca Programming, Design sau Hardware, cu siguranță cei care au atras atenția publicului larg au fost concurenții de la Jocuri. Tinerii visători care imaginează lumi fantastice, în care te pierzi ca într-o realitate alternativă, au arătat nu doar că au idei, ci și că știu să le pună în practică. Cel mai interesant proiect, distins cu premiul întâi, aparţine unor studenţi de la Facultatea de Matematică şi Informatică, care au creat un joc de şah inedit pentru copiii sub vârsta de zece ani. Alexandru Cîmpanu şi Simina Cotop, studenţi în anul II la UVT, au venit cu ideea de a realiza jocul de şah pentru copii după aceleaşi reguli ca cele de la şahul clasic, dar piesele vor fi înlocuite cu animale sau obiecte „prietenoase” pentru copii.


„Jocul de şah va avea patru sau cinci planşe, cu teme ca savană, zăpadă sau junglă. În planşa cu tema savanei, se vor crea tufişuri, în care animalele se vor ascunde, jocul nu este foarte greu de realizat”, ne-a spus Andrei Csiki, coordonator IT Fest 2013. În cazul în care se vor găsi fonduri pentru susţinerea idei, copiii se vor putea juca şah online. Primul pas pentru promovarea proiectului îl reprezintă încărcarea lui pe platforma românească indiegames.ro, iar dacă îl vor încărca pe alte site-uri, aşa cum este crestemidei.ro, vizitatorii pot dona bani pentru susţinerea jocului de şah.  Ocupanţii locului doi au avut ideea de a transpune online unul dintre cele mai populare jocuri, cel cu avioanele pe hârtie. Pe o planșă sunt create trei avioane, iar primul dintre jucători care distruge avioanele celuilalt câștigă.

Ediţia cu numărul şapte a IT Fest a avut ca temă Antreprenoriatul Online, Introducere în Windows 8 şi Mobile Development, dar studenţii au avut posibilitatea de a-şi înscrie proiectele şi la secţiuni precum Programming, Design, Aplicaţii mobile, Jocuri sau Hardware. IT Fest reprezintă un proiect dezvoltat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), iniţiat cu scopul de a promova educaţia non-formală pentru a creşte implicarea studenţilor în domeniul tehnologiei.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.