Transfer surpriză în televiziune: Ciutacu lasă Intact pentru România TV

Transfer surpriză în televiziune: Ciutacu lasă Intact pentru România TV

0
DISTRIBUIȚI

ciutacu a31

Un anunţ surprinzător a fost făcut astăzi atât pe postul de televiziune România TV, cât şi pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu: vedeta de la Antena 3 se mută la RTV. Ciutacu a explicat, pe larg, condiţiile trecerii sale la postul lui Sebastian Ghiţă, pe blogul său, ciutacu.ro, într-o postare intitulată „Mulţumesc pentru tot, la revedere…”. „Se termină un ciclu profesional şi de viaţă. După aproape nouă ani (dintre care peste şase şi la tv), părăsesc Trustul Intact. A fost cel mai lung (şi cel mai plăcut) loc de muncă pe care l-am avut. Şi, în 20 de ani, am trecut prin câteva…”, scrie jurnalistul.

Acesta  risipeşte orice bănuială că în spatele deciziei sale s-ar afla motive misterioase. „Sigur, cea mai la îndemână e teoria conspiraţiei. O să vă dezamăgesc. Nu e nici un scandal. Şi, din punctul meu de vedere, nici n-are de ce să fie. Nu m-am certat cu nimeni, nu mustesc frustrările-n mine. N-aş avea nici un motiv serios să mă plâng şi chiar nu-s genul care să-şi caute motivaţie pentru autovictimizare. E o oportunitate de carieră şi atât. Căreia, după ani de refuzuri fără să mă bat cu pumnu-n piept, am decis să-i dau curs. E decizia mea, e viaţa mea, e responsabilitatea mea”. Ciutacu trece în revistă activităţile sale la Intact, unde a ajuns în 2004 ca şi colaborator, iar în 2007 s-a angajat cu contract de muncă.


A lucrat atât la emisiunile Sinteza Zilei şi Vorbe Grele, cât şi ca senior editor iniţial şi, în final, redactor-şef la Jurnalul Naţional.  „Relaţia mea cu patronatul a fost aceea de distanţă politicoasă. Motiv pentru care chiar vreau să-i mulţumesc public. Nu m-a încurcat, sper că nici eu nu i-am pricinuit daune majore. Nu am vorbit când am venit în trust, nu cred că avem de ce-o face la plecare. Nu-s genul Ion Cristoiu, să dea cu rahat peste umăr înspre locul unde a mâncat atâţia ani o pâine albă. Nici nu rezonez la toată campania dezaxată împotriva fondatorului trustului, nici nu-l consider lumina politicii şi a business-ului autohton. E un om care – repet, de la distanţă – mi-a respectat meseria, priceperea şi statutul. Nu mă interesază conflictul lui cu proprietarul postului de televiziune unde voi lucra. Nu am participat (şi nici nu voi participa!) la el. Mi-ajung, cu vârf şi îndesat, răfuielile mele. Pe ale lor să şi le rezolve personal sau prin reprezentanţi, alţii decât mine. Am suficiente alte preocupări în viaţă”, a precizat Ciutacu.

Acesta nu uită să facă declaraţii şi în legătură cu viitorii lui colegi. „Puteam pleca-n politică, pe un loc călduţ. Aveam şi o scuză la îndemână. N-am făcut-o, deşi am avut oportunităţi. Pentru că nu-i lumea mea. Mă pricep la presă. Asta vreau să fac în continuare. Din păcate, presa scrisă e un capitol, aproape sigur, închis pentru mine. Am ales România TV, care – o, da! – m-a şi înjurat. Plec de la liderul autoritar la un aspirant, nu e prima oară când o iau de la zero. (…). Nu candidez la Mister Olympia, n-am nevoie de sufragiile juriului. Prestez la relaţii cu publicul. Acel public care va alege să urmărească emisiunile mele. Sunt conştient de riscurile de imagine şi de carieră. Da-s băiat ambiţios”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.