UE interzice vânzarea produselor cosmetice testate pe animale

UE interzice vânzarea produselor cosmetice testate pe animale

0
DISTRIBUIȚI

blog_makeup

Produsele cosmetice testate pe animale nu mai pot fi comercializate în Uniunea Europeană (UE) începând de astăzi, când intră în vigoare ultimul termen-limită din procesul de eliminare treptată a acestui fel de testare, informează Reprezentanţa Comisiei Europene, potrivit Mediafax. O comunicare adoptată de Comisia Europeană (CE) confirmă angajamentul acesteia de a respecta termenul-limită stabilit de Consiliu şi de Parlamentul European în 2003 şi descrie modul în care intenţionează să sprijine mai departe cercetarea şi inovarea în acest domeniu, promovând, în acelaşi timp, bunăstarea animalelor la nivel mondial, a adăugat sursa citată.

CE a examinat cu atenţie impacturile interdicţiei de comercializare şi consideră că există motive imperioase pentru punerea în aplicare a acesteia.


Acest lucru, arată Comisia, este în consens cu convingerea fermă a multor cetăţeni europeni: dezvoltarea produselor cosmetice nu justifică testarea pe animale.

În perioada 2007 – 2011, Comisia a alocat aproximativ 238 de milioane de euro acestui tip de cercetare, industria produselor cosmetice contribuind, şi ea, prin cofinanţarea cu 25 de milioane de uro a iniţiativei de cercetare SEURAT (Safety Evaluation Ultimately Replacing Animal Testing – metode de evaluare a siguranţei în vederea înlocuirii testării pe animale).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.