Un incubator de 10.000 de euro va fi donat Maternităţii Odobescu

Un incubator de 10.000 de euro va fi donat Maternităţii Odobescu

0
DISTRIBUIȚI

maternitate_7e101ae5a1

Mii de vieţi abia începute vor fi salvate, după ce Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie “Dr. Dumitru Popescu” va primi, în cel mult o lună, un incubator în valoare de 10.000 de euro. Noul echipament performant va ajunge la Timişoara, după ce Organizaţia „Salvaţi Copiii” a reuşit să strângă peste un milion de lei în cadrul campaniei „Bun venit pe lume”, bani cu care vor fi dotate 15 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară.


„Secţia de nou-născuţi din cadrul Maternităţii Odobescu va primi în maxim 30 de zile un incubator performant. Cu ajutorul acestuia, mii de copii vor avea o şansă la viaţă”, ne-a spus Mihai Gafencu, preşedintele Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, filiala Timiş.

Campania „Bun venit pe lume” îşi propune să micșoreze cu 15 % mortalitatea infantilă şi mortalitatea copiilor sub cinci ani, până în anul 2015. Potrivit statisticilor, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1.000 de copii născuţi în 2011, principala cauză fiind naşterile premature.

Foto: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.