„Urşii” de la Timba, victorie surprinzătoare împotriva sibienilor GALERIE FOTO

„Urşii” de la Timba, victorie surprinzătoare împotriva sibienilor GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI
timba sibiu04_resize
Timişoreniii au reuşit să-i învingă pe cei de la CSU Sibiu Foto: Adrian Pîclişan

Timba a învins surprinzător pe CSU Sibiu la scorul de 84-80 și a salvat practic onoarea echipelor timișorene, după înfrângerile suferite de CSU Poli, ACS Poli, BC Timișoara și Danzio săptămâna aceasta. Deși porneau cu șansa a doua, ”urșii” s-au luptat și au reușit să-i învingă pe sibieni, care au pierdut speranța calificării în play-off.

Timba a început bine din primul sfert, când a condus, deși de multe ori și cu 10 puncte sau mai mult, însă meciul a avut și momente în care a fost strâns. Primul sfert consemna avantajul de 28-16 pentru gazde. Sfertul al doilea a adus o mai mare concentrare a sibienilor în joc și o revenire pe tabelă, dar nu suficient pentru a prelua conducerea. La pauză, Timba a intrat cu 44-28, iar în sfertul al treilea publicul a început să simtă că ”urșii„ pot obține o victorie importantă și a început să își încurajeze favoriții. Deși sala nu a fost plină, echipa a beneficiat de aportul timișorenilor veniți la meci. Înainte de ultimul sfert, Timba avea 63-56, dar sibienii nu se predaseră. Cu șapte minute înainte de final, oaspeții au rămas fără Austin, eliminat pentru cinci faulturi. Deși Sibiul a preluat conducerea cu 72-71 când mai erau cinci minute de joc, nervii i-au trădat la aruncările libere de pe final. Timba a rămas în ultimele minute fără pivoții Kickingstallionsims și Mihuți, dar imprecizia ardelenilor a adus galben-negrilor a șaptea victorie din sezon. Diferența s-a făcut la recuperări, cu 45-28 în favoarea Timbei, într-o zi mare sub panou. Cel mai bun marcator a fost Rickey Huckaby cu 23 de puncte, urmat de Denham Brown cu 19, iar Jordan Glynn și-a mai adăugat un double-double la statistică, cu 15 puncte și tot atâtea recuperări.  De la Sibiu, cei mai buni marcatori au fost Lee Christopher, 28 de puncte, Aleksandar Gruwv, 22 de puncte și Devon Austin, 18 puncte.

Antrenorul Bogdan Murărescu a spus că această victorie le dă mai multă liniște că pot conserva poziția 13, dar că echipa va lupta să mai urce în clasament, dacă CSȘ Giurgiu va face pași greșiți. ”A fost o victorie pe care ne-am dorit-o foarte mult pentru a ne ușura munca pe mai departe. Mă bucur că am reușit să avem o oarecare constanță în joc, chiar dacă am făcut câteva greșeli importante, dar în general am practicat un joc bun, în compania unei echipe bune. E prima oară când realizăm două victorii consecutive, e un lucru foarte bun pentru moral, sperăm să legăm și a treia la Ciuc. De când am început jocul, am simțit că putem câștiga, am jucat bine și nu am avut niciun moment în care să mă tem că puteam pierde. Pe final am avut clarviziune în joc. Denham Brown sper să continue să joace la fel, e bine că își asumă anumite aruncări, iar de la anul să rămână tot la noi, pentru că abia la anul va fi acel Denham Brown la care se aștepta toată lumea. Le mulțumesc spectatorilor, ne-am bucura să avem parte de o asemenea atmosferă la fiecare meci”, a declarat Bogdan Murărescu.

Denham Brown a spus că încă nu știe dacă va mai rămâne la Timba, dar este mulțumt că echipa joacă din ce în ce mai bine. ”A fost un joc norocos, noi jucăm bine de vreo cinci, şase meciuri încoace, dar nu am reușit să câștigăm. Asta arată că am început să fim o echipă și e foarte bine pentru moralul nostru, băieții au încredere unii în alții.


Cred că în apărare s-a făcut diferența, deși am mai pierdut mingea, ne-am ținut bine în apărare. Recuperările i se datorează lui Glynn, și eu am mai început să recuperez, Horton, Chef, acesta e unul dintre atuurile noastre. Îmi pare rău că nu am putut aduce mai multe victorii pentru public, dar le mulțumim pentru susținerea de azi, pentru că ne-au transmis energia lor. Acum joc meci de meci, nu m-am gândit ce fac sezonul viitor, dar e bine că băieții luptă, deși nu vom prinde play-off-ul”, a declarat Denham Brown, jucătorul venit din naționala Canadei.

2 COMENTARII

  1. Bota,nu ne intereseaza stirea! Faceai o treaba buna inainte,dar acum te-ai prostit cu extinderea ta in alte domenii. Ar fi bine sa revi la formatul anterior de stiri. Era mai interesant!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.