A ieșit soarele și pe „Dan Păltinișanu”: fotbaliștii de la ACS Poli...

A ieșit soarele și pe „Dan Păltinișanu”: fotbaliștii de la ACS Poli au „îndoit” Măciuca. Ce a spus fostul dinamovist Niculescu despre galeria timișorenilor FOTO

1
DISTRIBUIȚI
poli maciuca02_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

ACS Poli s-a descătuşat astăzi în meciul cu Damila Măciuca, câştigat cu 2-0. Fotbaliștii antrenaţi de Vali Velcea au jucat în sfârşit bine după un început de retur slab. Golurile au fost marcate de Răzvan Trandu din penalti şi Szalbocs Szekely. Fanii prezenți la stadionul „Dan Păltinișanu” au avut în sfârșit motiv să cânte pentru jucători la final. Fanii Damilei Măciuca au venit la Timişoara cu bannerul afişat în meciul cu UTA, „Suntem mândri de Măciuca noastră”, devenit deja celebru pe site-urile de fotbal.

Vremea frumoasă a adus aproximativ 400 de spectatori pe Stadionul „Dan Păltinişanu”, dar de data aceasta şi oaspeţii au avut o mică galerie cu steaguri alb-verzi. Fanii Măciucăi au venit cu tobe şi chiar cu un tricolor. Cel puţin la începutul meciului, au reușit să acopere micuţa galerie timişoreană. ACS Poli a început tare, cu prima ocazie a lui Szekely, care a şutat însă pe lângă poartă. În minutul 5, Alin Şeroni a creat o nouă fază frumoasă. Fundaşul a făcut o cursă cu mingea pe partea stângă, i-a pasat lui Bălace care a centrat pentru Bărbuţ, dar tânărul mijlocaş timişorean a trimis mingea peste poartă. Şi oaspeţii au avut o ocazie importantă în minutul 16, irosită de Menassel care, deși era singur în careu, nu a mai ajuns la minge. Zece minute mai târziu, Boldea a trimis mingea în bară, în oftatul publicului prezent pe stadion. Finalul primei reprize a adus o lovitură de pedeapsă pentru ACS Poli, iar Răzvan Trandu a înscris fără emoţii. După gol toată echipa s-a dus să îl îmbrăţişeze pe tânărul marcator, un “produs” al lui Poli.

În repriza a doua, s-a confirmat că decizia lui Velcea de a-l titulariza pe Cristian Bărbuţ, mijlocaş de 18 ani din pepiniera proprie, a fost inspirată. Jucătorul i-a luat locul lui Goge, căruia i s-a reziliat contractul, iar fără el şi Dina, echipa s-a mişcat mult mai bine. În minutul 58, Bărbuţ i-a dat pasa de gol lui Szekely, care a făcut 2-0 după un şut din careul mic. Tot Bărbuţ s-a apropiat de poarta adversă în minutul 73, blocată însă de apărarea oltenilor. Meciul s-a terminat 2-0 pentru ACS Poli, care în sfârşit reuşeşte un rezultat pozitiv,  şi, mai ales, după un joc convingător.

ACS Poli: Kirev – Redjepi, Petrovic, Şeroni, Marovic, Bărbuţ, Trandu, Petre (’63 Poparadu), Bălace, Boldea (’54 Dobricean) Szekely (’76 Boştină)

Velcea: „Poate excluderea lui Dina şi Goge a avut un efect în subconştientul fiecăruia”

Antrenorul lui ACS Poli spune că echipa trebuie să rămână echilibrată după această victorie.


„Am câştigat unul dintre cele mai importante jocuri de până acum ale campionatului, pentru că cele mai importante vor urma. Cele trei puncte sunt vitale pentru a reveni pe poziţia a doua şi a nu ieşi din cursa promovării. Echipa a practicat un joc excelent, şi celelalte jocuri au fost bune, dar astăzi mai mult ca oricînd am avut finalitate. Aş vrea să rămânem echilibraţi şi să gândim pozitiv. Am simţit că se vor autodepăşi jucătorii noştri pentru că ne-a ajuns cuţitul la os. Mă bucur de evoluţia echipei. Poate excluderea lui Dina şi Goge a avut un efect în subconştientul fiecăruia, dar nu neapărat. Bărbuţ este un tânăr care într-adevăr îşi doreşte şi a făcut un real progres de când se pregăteşte cu echipa. Zilele următoare vor mai veni şi alţi jucători din pepiniera proprie la echipa mare”, a declarat Vali Velcea după meci.

Niculescu, despre fosta galerie alb-violet: „Azi a lipsit cel mai important jucător al lui Poli, suporterii”

Claudiu Niculescu, antrenorul Damilei Măciuca, a remarcat că acum la Timişoara se joacă pe un stadion gol, foarte diferit faţă de vremea când el venea aici cu Dinamo şi tribunele erau pline. „A fost un meci destul de bun în ciuda căldurii de afară. Eram convins că la un moment dat va veni şi prima înfrângere, din păcate pentru noi a venit tocmai astăzi. Trebuie să ţinem capul sus şi să ştim să gestionăm acest moment. A fost un joc destul de bun al nostru în prima repriză până am primit golul. Noi am dominat jocul, a fost o primă greşeală individuală, au urmat greşeli în lanţ. Am dominat jocul şi în începutul reprizei a doua, iar golul s-a marcat din nou pe o greşeală individuală. Nu e nimic pierdut, dar e o dezamăgire. Cei de la ACS Poli au un lot foarte valoros, cu jucători cu experienţă ca Petre şi Bălace, dar astăzi a lipsit cel mai important jucător al lor, suporterii, care ani de zile au fost forţa echipei. Gazdele nu ne-au surprins, ştiam ce joacă, dar cele două greşeli individuale ne-au costat”, a declarat Claudiu Niculescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.