A început târgul de joburi lansat acum 20 de ani de studentul...

A început târgul de joburi lansat acum 20 de ani de studentul Ovidiu Șandor. Sfaturile omului de afaceri pentru tinerii care vor un loc de muncă

0
DISTRIBUIȚI

ovidiusandor_1329763608_16

Peste 3.500 de studenţi sunt aşteptaţi în perioada 20 – 26 aprilie la o nouă ediţie a JobShop, la Centrul Regional de Afaceri. Ateliere tehnice, vizite la companii, sesiuni de training, interviuri îi aşteptă pe studenţi şi absolvenţi pentru a ajunge cu un pas mai aproape de cariera visată. Târgul de locuri de locuri de muncă JobShop este organizat de tinerii din organizația BEST special pentru studenţi, iar evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a XX-a ediţie.

Primul târg de acest gen din Timişoara a fost organizat de către omul de afaceri Ovidiu Şandor, care acum 20 de ani era student, şi care auzise că se organizează astfel de târguri cu locuri de muncă în ţările din vestul Europei.


Ovidiu Şandor îşi aminteşte cât de „patetică” a fost prima ediţie a JobShop pentru că „participau firme ca UCM Reşiţa şi alte firme de stat. În condiţiile în care şomajul era 15 %,  slabe şanse ca studenţii să îşi găsească un loc de muncă, firmele au venit mai mult de dragul nostru, nu că aveau ceva să ne ofere”. De-a lungul anilor, JobShop s-a bucurat de un real succes, mai ales că este o modă ca firmele să vâneze studenţii. Totuşi, omul de afaceri timişorean atrage atenţia studenţilor că „firmele aleargă după cei mai buni studenţi, dar asta nu înseamnă că studenţii sunt buni, ci firmele caută studentul care consideră că va putea fi bun, iar pentru asta este nevoie de multă muncă şi eforturi pentru a deveni profesionişti”.

Ediţia din acest an a evenimentului naţional de carieră JobShop oferă studenţilor multiple oportunităţi de dezvoltare în carieră. Vizitatorii vor participa la două zile de stand în care reprezentanţi ai companiilor îşi vor prezenta ofertele, iar studenţii pot afla toate informaţiile care îi interesează. Unul dintre cele mai aşteptate momente din cadrul târgului îl reprezintă „Cariere de succes”, adică mai multe conferinţe susţinute de personalităţi care vor vorbi despre afacerile lor şi cum au reuşit să ajungă pe culmile succesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.