Adevărata voce a Bosniei, Dubioza Kolektiv, în concert la Timişoara VIDEO

Adevărata voce a Bosniei, Dubioza Kolektiv, în concert la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dubioza3

Dubioza Kolektiv, trupa care a fost caracterizată drept „cei mai zgomotoşi, dar şi cei mai creativi critici ai societăţii contemporane balcanice”, va susţine un concert extraordinar la Timişoara în cadrul Sabotaj Festival, un eveniment care se va desfăşura în cursul lunii mai în oraşul nostru.

Muzicienii de la Dubioza Kolektiv au cucerit deja România cu câteva show-uri fabuloase, unul dintre ele având loc în cadrul festivalului IRAF de la Timişoara de acum trei ani, ajungând treptat printre preferații publicului autohton. Trupa reprezintă unul dintre cele mai în vogă şi mai explozive live-act-uri balcanice ale momentului şi a câştigat secţiunea Best Adria Act în cadrul premiilor MTV Europe. Muzica lor, recunoscută ca o adevărată “voce” a Bosniei, a atras deja atenția unor canale media de renume ca BBC și Time Magazine. Atât soundul lor plin de forță, cât şi versurile politice explicite exprimă o revoltă împotriva corupţiei şi îngrădirii libertăţii personale, dar şi un strigăt pentru pace, războiul fiind o realitate trăită în fapt de toţi membrii trupei.


Dacă atunci muzica reprezenta un refugiu, la fel ca buncărele din pivniţe unde artiştii repetau (atunci când aveau curent), astăzi ea este o portavoce cu care au reuşit să atragă atenţia întregii Europe.

Formaţia a editat până acum şase albume de studio, iar pe data de 15 aprilie va lansa un nou material discografic, care poartă numele de Apsurdistan. Acum doi ani formaţia a fost nominalizată la secţiunea cel mai bun album independent al anului de către IMPALA (Organizaţia Companiilor de Muzică Independente Europene),  alături de nume mari ca Skunk Anansie, Underworld sau The National. De-a lungul anilor, trupa a susţinut concerte în cadrul unor festivaluri renumite ca Sziget Festival, Exit Festival, Eurosonic Festival, Balkan Trafik Festival, Socha Reggae Riversplash Festival, Real Beat Festival, Fusion Festival, Dirty Old Festival sau Topvar Rock Festival. Sound-ul lor este o combinaţie reuşită de dub, reggae, hard core şi etno bosniac.

Concertul celor de la Dubioza Kolektiv la Timişoara va avea loc pe 25 mai, după cum au anunţat membrii trupei pe site-ul lor oficial. Potrivit unor surse, evenimentul face parte din Sabotaj Festival, care va avea loc la Halele Fructus şi va include şi alte nume internaţionale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.