Al doilea suspect în cazul atentatelor din Boston a fost capturat

Al doilea suspect în cazul atentatelor din Boston a fost capturat

0
DISTRIBUIȚI

boston explosions

Al doilea suspect în cazul atenatelor din Boston a fost arestat, relatează CNN. Autorităţile au confirmat că suspectul arestat este Jokar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, căutat activ de peste 9.000 de agenţi ai forţelor de ordine de aproape 24 de ore, potrivit Mediafax.


Poliţia din Boston a făcut următorul anunţ: „Capturat. Căutările s-au încheiat. Teroarea a luat sfârşit. Dreptatea a prevalat. Suspectul este în detenţie”. Fratele acestuia, Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis ieri dimineaţă într-o operaţiune a poliţiei. Conform unor surse citate de presa americană, suspectul capturat este în stare gravă. Potrivit CNN, Ţarnaev a fost înconjurat, ieri, de forţele de ordine în timp ce se ascundea într-o barcă din curtea unei case din Watertown, o suburbie a Bostonului.

Poliţiştii au fost alertaţi privind localizarea acestuia de către un bărbat care ieşise pe stradă după ce autorităţile ridicaseră ordinul ca locuitorii să nu îşi părăsească domiciliul. Acesta a observat sânge pe o barcă din curtea casei, după care a ridicat prelata şi a văzut un bărbat plin de sânge. Autorităţile au declarat că Ţarnaev a refuzat iniţial să se predea. „Am folosit un robot ca să tragem prelata de pe barcă”, a spus David Procopio, de la Poliţia din Massachussets. „Era slăbit din cauza pierderii de sânge – cel mai probabil rănit cu o seară în urmă”. Atentatele la maratonul din Boston au fost comise pe 15 aprilie, soldându-se cu trei morţi şi peste 180 de răniţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.