Alba-neagra cu „vinovații” pentru demiterea directorului Muzeului de Artă, în plenul Consiliului...

Alba-neagra cu „vinovații” pentru demiterea directorului Muzeului de Artă, în plenul Consiliului Județean. Cum a participat artistic Marcel Tolcea la ședință

3
DISTRIBUIȚI
CJT07_resize
FOTO: MARCEL TOLCEA

Demiterea directorului Muzeului de Artă din Timişoara a ajuns astăzi subiect de interpelare în plenul Consiliului Județean Timiș. Consilierul PDL Marin Popescu a sesizat că „e vorba despre şase ani de activitate a directorului Tolcea care într-o perspectivă a evaluării nu mi se pare pertinentă.


Mă simt nevinovat în contextul în care în comisia de cultură am spus că nu e nevoie de o astfel de comisie.  Aş vrea ca aceşti directori să fie evaluaţi de către noi, deşi o să spuneţi că nu suntem experţi. A fost emis un comunicat al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, o instituţie cunoscută la nivel naţional, care ia atitudine. Vreau să ştiu dacă vom da curs solicitării acestei reţele de a pune la dispoziţie raportul evaluării”. După ce secretarul CJT i-a informat pe consilieri că s-a răspuns solicitării Reţelei Naţionale a Muzeelor, Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, s-a scuzat din nou că el nu are implicare în evaluarea lui Tolcea. “Noi am procedat aşa cum se procedează în mod normal şi cum s-a făcut această evaluare în fiecare an. Aţi votat şi dumneavoastră pentru această comisie nu vreau să discut despre niciun fel de apreciere. E un om pe care îl respect şi care nu a avut cu mine nici măcar o vorbă. Am spus şi o declar încă odată, că nu am avut niciun fel de implicare în ceea ce a însemnat aprecierea tuturor directorilor”, a spus șeful CJT. Bojin a fost filmat, în timpul acestei declarații, cu telefonul mobil, de Marcel Tolcea, aflat și el în sală astăzi.

3 COMENTARII

  1. Un clown perfect pe scena sobra a unui muzeu de arta.Nu cumva maine va dansa pe sarma in fata muzeului ?mASCARICI NESERIOS CARE NE FACE DE RUSINE !!!!1

  2. Chiar nu vedeti ca semneaza si copii de gradinita petitia?…si fii si ficele si neamurile si intreaga echipa de fete de la jurnalism ?Incheiati odata circul acesta ……..chiar acest mascarici nu are de citit nimic ?.cu astfel de „elite„ construim noi cultura romaneasca ? Imi iau bilet de avion spre Canada…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.