Antonescu: “Cei implicaţi în Iniţiativa România Liberală nu au de ce să...

Antonescu: “Cei implicaţi în Iniţiativa România Liberală nu au de ce să mai fie membri ai PNL”

1
DISTRIBUIȚI
PNL13
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că membrii partidului care sunt implicaţi în Iniţiativa România Liberală nu au de ce să mai fie membri de partid, din moment ce militează împotriva PNL, precizând că nu poate fi acceptată „bigamia politică”, deoarece înseamnă promiscuitate, informează Mediafax. Antonescu a fost întrebat cum vede lansarea de luni după-amiază a Iniţiativei România Liberală, promovată de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. „Că e mare, că e mică, fundaţia, aşezământul respectiv – cum doriţi să-i spuneţi – nu dăunează PNL. Că PNL, soarta sa, scorul său politic, reuşitele sale sau nereuşitele sale nu pot fi influenţate de astfel de grupuscule fără legitimitate, fără consistenţă, aşa cum există informaţiile. Altceva însă trebuie spus foarte limpede. Este inacceptabil ca vreun membru al PNL să facă parte, să susţină, să se asocieze în vreun fel cu un grup de oameni al cărui document fondator şi fundamental este îndreptat în totalitate împotriva PNL, nici măcar a preşedintelui PNL, ca de obicei.


Este pur şi simplu un micuţ şi plicticos manifest anti-PNL”, a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat că, având în vedere că în Iniţiativa România Liberală participă şi alţi politicieni din alte formaţiuni politice în opoziţie cu PNL, „rezultă că este cu totul şi cu totul inacceptabil şi nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL să se asocieze cu aşa ceva”. „Se poate ca în PNL să nu fii de acord, nici măcar cu deciziile unui congres, darămite cu conducerea. Se poate să faci la nesfârşit vocalize publice pe chestia asta, trăieşti bine mersi. Dar acest tip de bigamie politică nu poate fi tolerat, pentru că am intra în promiscuitate şi critica justificată sau nu, publică sau nu e pentru noi de înţeles, promiscuitatea politică nu”, a mai spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că „inacceptabil” înseamnă că cei implicaţi în Iniţiativa România Liberală nu vor mai fi membri ai partidului. „Fie printr-o decizie demnă, şi anume plecarea din PNL, din vreme ce mă asociez unei construcţii de la asta pleacă – de la faptul că în conformitate cu manifestul ei PNL este aproape nefrecventabil – dacă membrul respectiv nu are această demnitate este exclus, este simplu, asta înseamnă inacceptabil”, a declarat Antonescu.

Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală, care îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun, urmează să fie lansată astăzi, la ora 17.00, în Bucrești, la eveniment fiind invitaţi să participe şi Mihai Răzvan Ungureanu şi Sever Voinescu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.