Barack Obama îndeamnă Congresul să pună capăt tăierilor bugetare „idioate”

Barack Obama îndeamnă Congresul să pună capăt tăierilor bugetare „idioate”

0
DISTRIBUIȚI

Barack Obama

Barack Obama a îndemnat sâmbătă membrii Congresului să pună capăt tăierilor bugetare „imprudente” şi „idioate” şi să adopte un plan mai „judicios” de reducere a cheltuielilor, pentru a continua să alimenteze creşterea economică, scrie Mediafax.

Alocuţionea săptămânală a lui Barack Obama a avut loc după ce Congresul a restabilit vineri creditele bugetare destinate serviciilor de control aerian din Statele Unite, care erau supuse de duminica trecută unor reduceri vizând personalul, provocând întârzierea a mii de zboruri.

„Săptămâna aceasta, tăierile automate la buget au afectat şi călătorii, blocaţi timp de mai multe ore pe aeroporturi sau la bordul unor avioane, frustraţi pe bună dreptate de acest lucru.


Poate că din cauză că se întorc acasă în fiecare weekend cu avionul, membrii Congresului care au insistat ca aceste reduceri bugetare fie introduse şi-au dat seama în sfârşit că îi vor afecta şi pe ei în egală măsură”, a declarat Obama.

Preşedintele i-a criticat din nou pe congresmenii republicani. „Ei ar trebui să-şi examineze propriul lor buget. Dacă reducerile pe care le propun vor intra ăn vigoare, autoritate americană a aviaţiei (FAA) va fi supusă unor tăieri de trei ori mai importante”, a avertizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.