BC Timișoara a pierdut dureros, la un singur punct diferenţă, la turneul...

BC Timișoara a pierdut dureros, la un singur punct diferenţă, la turneul final U 23

0
DISTRIBUIȚI

BC TIMISOARA BC MURES01

”Mânjii” de la BC Timișoara au pierdut cu 62-61 meciul cu rivala de la Dinamo, a treia partidă de la Turneul final al campionatului de baschet masculin sub 23 de ani. ”Câinii roșii” au început foarte bine, iar apoi timișorenii au dus o cursă de recuperare care s-a oprit cu 1 punct înainte de destinația egalului ce ar fi dus meciul în prelungiri.

În primul sfert, celor de la Dinamo le-au intrat foarte bine aruncările de 3 puncte, șapte din zece încercări. Pe sferturi, scorul a fost 10-26, 20-12, 15-17 și 16-7. Unul dintre oamenii de bază ai echipei, Georgian Păun, s-a accidentat în sfertul doi și este incert pentru mâine. Baschetbalistul a căzut sub panou după un contact cu un adversar, s-a lovit în zona lombară și a făcut și o întindere. Finalul de meci i-a prins mai lucizi pe dinamoviști, obișnuiți și cu meciurile tari ale primei ligi de seniori. George Toth și Raul Covaciu au fost cei mai buni marcatori ai Timișoarei, cu 22, respectiv 17 puncte. De la Dinamo, Ciprian Mihai a înscris 16 puncte, iar Vladimir Mihai, 15.

Tehnicianul Cristian Bota a spus că înfrângerea s-a datorat și lipsei de experiență a echipei.


”Am întâlnit, din păcate, echipa cu cea mai mare experiență dintre toate participantele la Turneul final. Dinamo a avut un parcurs în prima ligă în această formulă, relațiile de joc au fost mult mai bine sudate, au intrat în joc mult mai bine. Până la pauză am primit opt coșuri de 3 puncte, am reușit să revenim în sferturile trei și patru, dar nu am avut experiența finalului de meci. Continuăm, mâine avem o șansă cu Ploieștiul. A contat mult accidentarea lui Georgian Păun, pentru că doar el, Zoran Milencovici și George Toth au experiența primei ligi”, a declarat Cristian Bota.

La Dinamo a jucat și fostul jucător al BC Timișoara, Leonard Filip, plecat în vara aceasta la Dinamo pentru a prinde mai multe minute de joc. Filip a fost integralist și a reușit 13 puncte și 11 recuperări. ”A fost un meci cu o încărcătură emoțională foarte mare și a fost un meci greu . E bine că am reușit să câștigăm. Eu puteam să fiu în echipa asta în acest sezon, dar am ales să merg la Dinamo și e un lucru aparte să joc la Timișoara. E o experiență interesantă să joc contra foștilor colegi, îi cunosc. Nu știu ce voi face sezonul viitor, am Campionatul European U 20 în vară, voi vedea după ce oferte primesc. Acum nu m-a contactat nimeni”, a declarat Leo Filip.

Astăzi, CSU Ploiești a învins Sibiul, iar Craiova a bătut echipa din Târgu-Mureș. Până acum, ploieștenii sunt neînvinși, iar Timișoara, Dinamo și Craiova au două meciuri câștigate și o înfrângere. Sibiu și Târgu-Mureș au pierdut toate meciurie. Mâine, Dinamo joacă cu Craiova, mureșenii cu sibienii și Timișoara luptă pentru titlu cu  ploieșteni, în încercarea de a răzbuna eșecul echipei mari. .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.