Cancerul de piele, tratat cu o cremă minune brevetată de profesorii de...

Cancerul de piele, tratat cu o cremă minune brevetată de profesorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole Timișoara. Vezi din ce se produce

10
DISTRIBUIȚI

crema

Produse alimentare pentru diabetici, cremă pentru tratarea diferitelor boli ale pielii, pulbere folosită în tratarea cancerului sau unguent pe bază de usturoi pentru animale – acestea sunt cele mai importante proiecte de cercetare pe care câţiva profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina Veterinară a Banatului din Timişoara le-au realizat în ultimii ani. Invenţiile au fost prezentate în cadrul Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii – Pro Invent care a avut loc la Cluj, unde echipa de specialişti din Timişoara a obţinut numeroase premii.

De departe cel mai interesant rezultat al cercetării aparţine mai multor cadre didactice, îndrumate de Delia Dumbravă, care au realizat o cremă pe bază de porumb folosită pentru tratarea diferitelor afecţiuni ale pielii, printre care şi cazuri grave de cancer de piele.


Ideea a luat fiinţă în urmă cu zece ani, dar au urmat ani buni de cercetare şi brevetare a acestui produs. „Este cunoscută proprietatea cataplasmelor realizate din mălai şi folosite de bunicii noştri la ţară, care pot închide diferite răni ale pielii. În acest moment, unguentul este brevetat şi folosit la diferite tratamente. Pe bază de voluntariat am testat aceste unguente pe pacienţii de la Clinica de Dermatologie”, a spus, astăzi, Delia Dumbravă.

Profesorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole se pot lăuda şi cu faptul că au realizat mai multe produse speciale, printre care cozonaci gătiţi cu fructe de cătină, biscuiţi cu conţinut glucidic scăzut pentru diabetici sau premix cu conţinut foarte bun de fier pentru copii, produse care au fost testate la Clinica de Pediatrie din Timişoara. „A fost realizată o pulbere cu efecte în domeniul cancerului realizată pe bază de extract de castraveţi amari. Realizarea acestui produs farmaceutic este dificilă, realizarea extractului se face în laborator”, a afirmat şi profesorul universitar Dorica Botău.

Deşi idei sunt multe, nu este prea uşor ca aceste invenţii să fie puse în practică, mai ales că soluţia industrializării unguentelor este destul de dificilă. Paul Pârşan, rectorul USAMVB, spune că instituţia pe care o conduce a fost contactată de diferiţi producători interesaţi să folosească aceste brevete, însă „este dificil de lucrat în momentul în care brevetele sunt cedate şi producătorii au proprietate asupra lor. Ne gândim să angajăm oameni de specialitate care să se gândească la fructificarea la maxim a produselor realizate deocamdată în regim de laborator”.

10 COMENTARII

  1. Se vede ca Agronomia Timisoara are un Rector adevarat. Dl.Pirsan sprijina cercetarea stiintifica si rezultatele se si vad. Felicitari domnule Rector , felicitari dlor Cercetatori.

  2. Buna ziua! Ma intereseaza crema pentru cancer de piele. Va multumesc.

    Buna ziua! Ma intereseaza crema pentru cancer de piele. Va multumesc.

  3. Cum se poate procura aceasta crema pt. tratarea unui carcinom bazo celular care a recidivat de la ultima interventie chirurgicala.Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.