Care-s cluburile sportive care au primit promisiuni de bani în plus la...

Care-s cluburile sportive care au primit promisiuni de bani în plus la votarea bugetului Timişoarei

0
DISTRIBUIȚI

madalin lemnaru rcm timisoara

Consiliul Local a votat, astăzi, sumele de bani pe care municipalitatea le va aloca anul acesta pentru ACS Poli, BC Timișoara, echipa de handbal masculin a Politehnicii și RCM Timișoara. Echipa de fotbal a primit 4 milioane de lei de la Primăria Timișoara, ”leii” din Banat, 2,2 milioane, RCM Timișoara, rugbyștii 2 milioane, iar handbaliștii, 1 milion de lei.

În ședința de plen s-au votat sumele pentru echipele la care Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș le vor aloca echipelor la care sunt deja asociate, BC Timișoara și ACS Poli, dar și asocierea și sumele pentru RCM Timișoara li echipa de handbal. Consilierii au votat sumele care au fost stabilite în proiectul publicat de săptămâna trecută pe site-ul Primăriei. ACS Poli a primit 4 milioane de lei, sumă care se poată schimba în funcție de deznodământul returlui. ”Cred că este realist să discutăm de rectificări ale acestei cotizații în funcție de performanță. Dacă echipa își va atinge obiectivul și va promova, putem suplimenta bugetul, iar dacă, Doamne ferește!, deși nici nu  vreau să mă gândesc la acest lucru, echipa nu va promova, atunci bugetul va fi redus”, a precizat Nicolae Robu în ședința de plen.

Pentru prima echipă din oraș care a fost organizată ca asociație, BC Timișoara, aleșii au votat 2,2 milioane de lei. Pentru anul viitor, președintele clubului Dan Diaconu a declarat într-o conferință de presă desfășurată tot astăzi că suma de la Primărie va reprezenta 41% din bugetul clubului, la care se vor adăuga banii de la Consiliul Județean Timiș și cei de la sponsori.


Consilierul Bogdan Herzog, reprezentant al Ligii bănățene, a intervenit și a atras atenția consilierilor că mare parte din bugetul BC Timișoara implică salariile jucătorilor străini, și că ar trebui să se pună mai mare accent pe juniorii din oraș. ”Salariile le primesc niște străini care peste doi ani nici nu mai știu de Timișoara. Ar trebui să se aloce o parte mai mare din buget pentru copii și juniori”, a precizat Herzog. Viceprimarul Dan Diaconu i-a răspuns că momentan juniorii nu se ridică la nivelul Ligii naționale de baschet. ”Noi avem echipa sub 23 de ani. La seniori, în acest moment nu avem jucători care să facă față la acest nivel”, a spus Dan Diaconu. Primarul Robu va fi membru în Adunarea Generală de la BC Timișoara, iar Dan Diaconu va fi membrul supleant.

RCM MVT UVT Timișoara își va modifica statutul după ce Consiliul Local a decis să s asocieze, alături de Consiliul Județean, la echipă. Din partea autorităților locale, echipa de rugby va primi 2 milioane de lei pentru acest an. Membru în Adunarea Generală va fi tot primarul Nicolae Robu, iar membrul supleant va fi în acest caz viceprimarul pesedist Traian Stoia. De asemenea, consilierul local PSD Radu Țoancă va fi membru în Consiliul Director al clubului. Țoancă a spus că în toamnă va veni cu un amendament pin care va cere o suplimentare de fonduri pentru RCM. ”În toamnă voi veni cu un amendamant, după ce vom fi din nou campioni”, a spus consilierul în plen.

Și echipa de handbal CSU Poli va trece prin aceeași schimbare ca echipa de rugby. Echipa de handbal va primi 1 milion de lei pentru acest an de la Primărie. Numele echipei se va schimba în Clubul de handbal Poli Timișoara. Nicolae Robu va fi membru în Adunarea Generală, iar membrul supleant va fi Mihai Costa, după ce Dan Diaconu a refuzat pe motiv că sunt prea multe echipe unde este implicat. În Consiliul Director va fi numit consilierul local liberal Vasile Rușeț.

Banii pentru celelalte cluburi sportive în care autoritățile nu sunt părți asociate vor fi distribuiți de către Direcția Instituții Școlare, Sanitare, Sportive și Culturale, condusă de Mihai Costa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.