Câţi bani dă primăria pentru a reface treptele Catedralei

Câţi bani dă primăria pentru a reface treptele Catedralei

0
DISTRIBUIȚI

TIMISOARA01

După 67 de ani, treptele Catedralei Mitropolitane din Timişoara vor fi reabilitate. Lucrările au început săptămâna trecută şi costă 400.000 de lei, iar municipalitatea a luat decizia de a da o mână de ajutor în reabilitarea acestora. Primarul Nicolae Robu a confirmat astăzi că se va aloca jumătate din suma amintită.


Întrebat dacă suma de aproape 100.000 de euro nu este cam mare pentru refacerea unor trepte, primarul Robu a explicat că „eu nu ştiu care sunt preţurile pentru realizarea unei astfel de lucrări. Primăria Timişoara a alocat jumătate din valoarea lucrărilor, eu cred că (sic!) Catedrala Mitropolitană merită din plin această susţinere din partea municipalităţii, asta şi pentru ce reprezintă ea ca instituţie bisericească, dar şi pentru faptul că această catedrală este una dintre emblemele Timişoarei şi pentru încărcătura istorică dobândită în decembrie 1989”.

Nicolae Robu a declarat că arhitecţii care se ocupă de această lucrare au respectat normele privitoare la monumentele istorice, mai ales că „lucrarea este gestionată arhitectural de către cei mai mari specialişti în domeniu şi nu pot decât să am încredere că Mitropolia Banatului a ştiut să respecte toate normele şi istoria care este acolo”.   Primăria Timişoara a alocat suma de 200.000 de lei pentru reabilitarea treptelor Catedralei printr-un proiect de hotărâre aprobat în luna noiembrie a anului trecut. Lucrările vor fi finalizate în câteva luni şi presupun turnarea de beton proaspăt, iar mai apoi punerea de plăci de granit de zece centimetri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.