Câți copii au rămas pe dinafară după terminarea înscrierilor la clasa pregătitoare

Câți copii au rămas pe dinafară după terminarea înscrierilor la clasa pregătitoare

0
DISTRIBUIȚI

aniversare scoala iancului

Prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoara a fost finalizată pe 22 aprilie, însă nu fără probleme. Potrivit inspectorului şcolar general Cornel Petroman, în judeţul Timiş au fost înscrişi 5.084 de copii, dintre care 5.045 de cereri au fost soluţionate.


Cele mai multe probleme sunt la Colegiul Bănăţean, unde 29 de părinţi şi-au înscris copiii la o clasă pregătitoare cu predare în limba germană, însă nu există niciun profesor abilitat care să le predea prichindeilor. „Avem 247 de clase pregătitoare. Dintr-un număr total de 6.475 de locuri, în prima etapă s-au înscris 5.084 de elevi, restul locurilor se vor soluţiona în etapa a doua de înscrieri în clasa pregătitoare care începe pe 8 mai. La Colegiul Bănăţean nu am aprobat suplimentarea numărului de clase pentru că nu avem niciun cadru didactic care să predea limba germană la clasele I-IV. O să încercăm să-i convingem pe părinţi să opteze pentru alte clase”, a afirmat, astăzi, inspectorul Petroman. De asemenea, la Liceul Waldorf din Timişoara, opt cereri sunt nesoluţionate pentru că a fost depăşit numărul maxim de copii admişi într-o clasă.

Părinţii care nu au reuşit să îşi înscrie copilul în clasa pregătitoare pot face acest lucru în etapa a doua a înscrierilor, ce se desfăşoară în perioada 8 – 17 mai. În această vară, Inspectoratul Şcolar Timiş va începe şi procedura de formare a noilor cadre didactice care vor prelua clasa pregătitoare din anul şcolar 2013 – 2014.

Foto: jurnaldeziarist.blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.