Ce arome are vinul care costă cât un salariu

Ce arome are vinul care costă cât un salariu

0
DISTRIBUIȚI
vinvest02_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Timişorenii care vor să se delecteze cu aroma unuia dintre cele mai scumpe vinuri prezentat în cadrul Salonului Internaţional VinVest de la Timişoara trebuie să scoată din buzunar o sumă frumușică. Florin Ionescu, reprezentantul Cramelor Oprişor din judeţul Mehedinţi, spune că este un vin special pentru că face parte din gama celor aşezate, cu arome intense de afine, prune uscate, condimente, caramel şi ciocolată neagră.


„Este obţinut prin cupajul a patru vinuri, unul românesc, două soiuri franceze şi unul german şi are o culoare uşor sângerie, cu un postgust de cacao. Este produs în 2005, dar poate fi învechit mulţi ani de acum încolo. O sticlă de 3 litri costă 600 de lei, iar una de 1,5 litri 350 de lei. Desenele de pe sticlă şi cutie sunt realizate de artistul Ciprian Paleologu”, ne-a spus Florin Ionescu.

Printre cele mai apreciate vinuri de la ediţia din acest an a VinVest este Episcopal. Domeniile Boieru din judeţul Alba au obţinut în străinătate şapte medalii de aur cu acest sortiment produs în 2009. „Este un cuplaj demidulce format din trei sortimente, ce are un buchet extraordinar cu arome de fagure de miere, condimente, iz de nectar de piersică, iar postgustul nu este greţos. Vinul costă 25 de lei”, povesteşte Bogdan Moga, director de vânzări Domeniile Boieru. Cel mai scump vin produs de crama din judeţul Alba este „Cardinalul”, care costă 80 de lei, un vin dulce, ce are o culoare închisă şi arome speciale cu iz de viţă de vie.

Salonul Internaţional de Vinuri VinVest este un eveniment dedicat vinului românesc şi internaţional. Timişorenii mai au timp până mâine să deguste aproape 500 de vinuri sau să ia parte la demonstraţii susţinute de somelieri, concursuri gastronomice sau cu premii în vin. Evenimentul are loc la Centrul Regional de Afaceri începând cu ora 10:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.