Ce face antrenorul de la BCM U Pitești la Timișoara: numele lui...

Ce face antrenorul de la BCM U Pitești la Timișoara: numele lui Costescu, tot mai vehiculat pentru banca „leilor din Banat”

1
DISTRIBUIȚI

tudor.costescu

BC Timișoara a încheiat sezonul după eliminarea din sferturile play-off-ului pierdute cu CSU Ploiești. Pricincipala întrebare pentru următorul sezon este legată de numirea antrenorului. Tudor Costescu, antrenorul BCM U Pitești din acest sezon, a fost prezent zilele acestea la Timișoara la Turneul final masculin U 23, iar asta a turnat din nou apă la moara zvonurilor care îl dau pe Costescu drept viitorul antrenor al „leilor”. Managerul general al BC Timișoara Leontin De Maio evită să confirme că s-ar fi încheiat vreo înțelegere cu Costescu. Tudor Costescu a fost prezent în Sala ”Constantin Jude” la meciurile turneului final de tineret. Costescu este antrenorul naționalei universitare a României, care va participa vara aceasta la Campionatul Mondial Universitar.

De Maio, a precizat că Tudor Costescu a fost prezent la turneu pentru a-și vedea la lucru elevii, nu pentru că ar fi semnat cu bănățenii.


”Tudor Costescu a venit în a doua parte a turneului pentu a-i vedea pe cei de la lotul universitar la lucru în meciurile când deja începe să se resimtă oboseala. Zece jucători de la lot sunt la acest turneu, de la Timișoara sunt în echipa universitară George Toth și Zoran Milencovici. Noi nu avem nimic concret cu nimeni, așa la turneu a fost și Perisici de la Sibiu. Când vom avea un contract semnat vom anunța. Tudor Costescu este un antrenor român interesant, de perspectivă”, a declarat Leontin De Maio pentru PRESSALERT.ro. Conducerea celor de la BC Timișoara a votat, săptămâna trecută, trei variante de antrenori cu care să înceapă negocierile. Printre cele trei nume se regăsesc și variante din străinătate, dar și din România.

Tudor Costescu are 39 de ani și în 2012 a fost singurul antrenor din campionatul de baschet masculin care a cucerit două trofee sezonul trecut. Este vorba de Cupa României, câștigată în februarie 2012 în finala chiar cu BC Timișoara, și prima ediție a SuperCupei din septembrie 2012, câștigată contra campioanei de la CSU Ploiești. Antrenorul român nu a prins play-off-ul nici sezonul trecut, nici sezonul acesta cu formația din Argeș. BCM U Pitești a participat în EuroChallenge toamna aceasta, dar echipa a avut un parcurs modest. În campionat, piteștenii au terminat sezonul 2012-2013 pe locul 11, un loc destul de modest având în vedere lotul echipei. Argeșenii au scăpat de retrogradare după ce au învins Farul Constanța în trei meciuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.