Ce li s-a întâmplat după arestare medicilor implicaţi în dosarul fraudei cu...

Ce li s-a întâmplat după arestare medicilor implicaţi în dosarul fraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer

0
DISTRIBUIȚI

stethoscope-backgrounds-wallpapers

Cazul fraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer a zguduit lumea medicală din toată ţara, după ce nouă persoane, printre care şi doi medici, au fost arestate pentru că au decontat ilegal medicamente oncologice de la Casa de Asigurări, folosind reţete false. Iar repercusiunile cazului s-au resimţit până la Colegiul Medicilor.

Astfel, cei doi medici oncologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva arestaţi au de astăzi contractele de muncă suspendate. Este decizia conducerii spitalului care a sesizat şi Colegiul Medicilor în acest caz. „Contractele de muncă ale celor doi medici au fost suspendate luni (astăzi – n.r.) dimineaţă. Tot luni am numit un alt medic şef interimar al secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.


De asemenea, am sesizat Colegiul Medicilor Hunedoara cu privire la cele întâmplate”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Călin Mircea Laza.

Acesta a mai spus că, vineri, au fost făcute două percheziţii în cabinetul medical al şefului Secţiei de Oncologie, medicul Elisabeta Mezo, şi al medicului Alina Maura Popa, de unde au fost ridicate fişe medicale şi condicile medicale pe care sunt trecute tratamentele efectuate. „Vrem să delimităm clar activitatea spitalului de ce se presupune că au făcut cele două doctoriţe. Nu au mai fost alte percheziţii şi nu s-au mai solicitat acte ale altor medici. Nu spitalul este cercetat, ci doi medici care sunt bănuiţi că au comis infracţiuni. Noi ne vom strădui ca activitatea în spital să se desfăşoare normal în continuare. Va fi destul de greu deoarece am rămas doar cu doi medici oncologi”, a spus Călin Mircea Laza.

Procurorii şi poliţiştii au făcut, vineri, percheziţii în Hunedoara şi Timiş, la medici şi farmacişti care ar fi eliberat sute de reţete false pentru medicamente, în special oncologice, apoi le-au decontat la CAS Hunedoara prin societăţi care deţin farmacii, încasând ilegal 3,3 milioane de lei.

Totodată, poliţiştii şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au făcut percheziţii la patru farmacii şi două cabinete medicale din judeţele Hunedoara, Timiş şi Sibiu. Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2010 – 2012, doi medici de la Spitalul Judeţean Hunedoara – Secţia Oncologie au completat în fals sute de reţete cu medicamente, în special oncologice sau adjuvante, substanţe cu valori mari, pentru pacienţi cu afecţiuni oncologice aflaţi în tratament, au precizat procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Nouă persoane cercetate în acest dosar au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.