Ce probleme întâmpină medicii de familie din Timiş când eliberează reţete electronice

Ce probleme întâmpină medicii de familie din Timiş când eliberează reţete electronice

0
DISTRIBUIȚI

reteta_electronica

De la 1 ianuarie 2013, toţi medicii de familie din România sunt obligaţi să elibereze doar reţete electronice care sunt completate într-un sistem informatic, tipărite, iar farmaciştii scanează codul de bare de pe reţeta primită de la pacienţi.


Claudia Iftode, preşedintele Societăţii de Medicina Familiei Timiş, spune că până în acest moment nu a întâlnit cazuri în care pacienţilor să li se refuze reţeta la farmacie, însă există probleme atunci când medicii nu pot intra în sistemul informatic în care trebuie să elibereze reţeta, fapt ce îngreunează munca acestora. „Există probleme la token, adică un fel de stick pe care noi îl ţinem conectat în calculator care ne permite să intrăm în sistemul informatic, care ni se tot blochează şi e nevoie de o anumită perioadă de timp ca să primim o nouă parolă de la firma cu care am încheiat contract şi încă o perioadă de timp ca să primim licenţa de la Casa de Asigurări”, a afirmat Claudia Iftode. Pentru a scurta timpul în care să poată folosi din nou acel token, medicii de familie din Timiş au propus Casei de Asigurări de Sănătate să scurteze timpul până la obţinerea licenţei.

Medicul de familie timişorean spune că reţetele electronice se pot prescrie în două moduri: online sau offline atunci când token-ul s-a blocat, dar ultima variantă înseamnă o muncă în plus atât pentru medicii de familie, cât şi pentru farmacişti pentru că reţetele trebuie urcate în sistemul informatic. „Mi s-a întâmplat ca token-ul să se blocheze şi farmaciile din jurul cabinetului meu au eliberat toate reţetele, nu am avut niciuna întoarsă, deci farmacia munceşte şi ea ca să ridice reţeta în sistem, dar pacienţii nu au fost dezavantajaţi”, a mai adăugat preşedintele Societăţii de Medicina Familiei Timiş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.