Cea mai tristă victorie pentru CSU Poli – a învins categoric, dar...

Cea mai tristă victorie pentru CSU Poli – a învins categoric, dar mulți jucători sunt cu valiza la ușă

0
DISTRIBUIȚI

csu poli

CSU Poli s-a impus cu 39-27 contra Universității Cluj, echipă deja retrogradată. Partida din penultima etapă a Ligii naționale a fost ultimul meci al handbaliștilor de pe teren propriu, iar pentru mulți dintre jucătorii de bază de la Poli, a fost ultimul meci în alb-violet din Sala ”Constantin Jude”.

Publicul a venit în număr restrâns la sală, semn că rezultatele din acest an, dar plecările anunțate ale oamenilor de bază Cristian Fenici și Andrei Grasu, i-au făcut pe oameni să se îndepărteze de echipă. Totuși, pe tot parcurcul meciului jucătorii au fost încurajați de toboșarul galeriei și de câțiva suporteri cu goarne. Poliștii au început mai greu prima repriză, în care au mers cap la cap cu clujenii, veniți în doar nouă oameni, decimați de accidentări și probleme financiare. După jumătatea reprizei, Poli a preluat conducerea și prima repriză s-a încheiat 21-11. Scorul a continuat în aceeași notă și în repriza a doua, iar meciul s-a terminat 39-27. Andrei Lela a marcat 9 goluri, urmat îndeaproape de Andrei Grasu, cu 8 goluri, Sabin Ignat și Levente Szentpeteri, 4 goluri,Dragan Mrakic, Cristian Arseni și Gorjan Spahic, 3 goluri. De la Universitatea Cluj Stelian Irimiaș a dat 7 goluri, iar Liviu Hossu 6.

În acest retur Poli a adunat 11 puncte din obiectivul de 12 puncte fixat de conducerea.


Alb-violeții mai au un singur meci la Constanța din care speră să obțină 1 punct. Antrenorul Dan Dumitru a spus că de acest lucru ține ca jucătorii să își ia salariile, și așa înjumătățite de conducerea care nu cunoaște altă metodă de motivare a sportivilor. Totuși, Dumitru spune că sunt deja discuții cu noi jucători pentru sezonul viitor, astfel că Poli nu se va duce de râpă așa cum lasă impresia. ”Sunt 2 puncte, noi ne gândim în continuare să facem cele 12, ne gândim foarte serios și avem încredere că putem smulge 1 punct și la Constanța. Bineînțeles, ne gândim și la Cupa României. Conducerea ne-a impus ca obiectiv cele 12 puncte pentru a ne lua salariile. Atmosfera e destul de neplăcută, tristă, atât pentru noi și pentru jucători. Viața merge înainte, nu se oprește într-un handbalist sau un antrenor. Sunt profesioniști și astăzi au jucat, nici nu s-a pus problema. Avem un plan pentru sezonul viitor, suntem în negocieri cu anumiți jucători.  Avem o staregie de 2-3 ani de întinerire a lotului, s-a încheiat un ciclu”, a declarat secundul Dan Dumitru.

Portarul Răzvan Vâlceanu a fost astăzi integralist între buturile bănățene și este unul dintre cei care vor rămâne la Poli și sezonul viitor. ”Mă simt tot mai în formă, le mulțumesc antrenorilor că mi-au dat aceste șanse. Sper să o țin tot așa și anul viitor. Mai am doi ani contract cu Poli. Nu știu dacă a fost poza de adio. Este o atmosferă mai apăsătoare, dar încercăm să trecem peste”, a declarat Răzvan Vâlceanu.

Universitatea Cluj a jucat tot într-o notă tristă, fiind deja retrogradați. ”Din păcate, situația materială ne-a făcut să ajungem aici. Avem jucători accidentați, unii dintre ei operați. Din cauza problemelor financiare ne-au părăsit și alți jucători. E păcat, pentru că a fost o echipă frumoasă, aveam gânduri mari, menținerea în prima ligă. Nu știm, sperăm să revenim după un sezon. Eu revin cu plăcere în această sală”, a declarat Alexandru Cucuiet, fost jucător la Poli, acum la Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.