Cearşafuri pentru spitalul de copii în loc de bilete la film. O...

Cearşafuri pentru spitalul de copii în loc de bilete la film. O acţiune care a surprins conducerea de la „Louis Ţurcanu”

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de copii Louis Turcanu

Consulatul Republicii Serbia, în colaborare cu Pelicula Culturală – proiect independent care promovează filme europene în clădiri cu valoare patrimonială cu istorie prea puţin cunoscută – au programat pentru ziua de 18 aprilie, de la ora 19.00, proiecţia filmului sârbesc „Klopka” (Capcana), care va putea fi vizionat în sala de spectacole a Palatului Episcopiei Ortodoxe Sârbe. Ineditul acestei manifestări constă în modul de plată al biletului de intrare. Cei care vor dori să vadă filmul nu vor cumpăra biletul cu bani, ci cu câte un cearceaf, prosop sau pătură, pe care organizatorii doresc să le doneze Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”.


La eveniment este aşteptat să participe şi Excelenţa Sa Lazar Manojlovici, consulul general al Republicii Serbia la Timişoara.

Dr. Ovidiu Adam, directorul spitalului de copii „Louis Ţurcanu”, s-a arătat surpins de  proiect. „Nu ştiu nimic depre acest proiect. Acum aud prima dată. Noi avem lenjerie, şi încă foarte frumoasă, specială pentru copii, poate suntem singurul spital din oraş care, din acest punct de vedere, funcţionează în condiţii civilizate. Sigur că orice contribuţie este benefică şi ajută, dacă le vom primi le vom folosi dar, din păcate, nu asta rezolvă problema spitalului de copii”.

Consulatul sârbesc spune că a fost informat despre acest proiect de Pelicula Culturală şi a considerat că organizatorii evenimentului sunt informaţi cu privire la situaţia din spital. Mirată a fost şi Elisabeta Varga, reprezentanta Peliculei Culturale: „E foarte interesant ce-mi spuneţi. Am vorbit despre proiect cu David Vlad, medic chirurg la spital şi un prieten de-al nostru, el ne-a spus că aceasta este cea mai mare nevoie identificată în spital, pentru că lenjeria se uzează cel mai repede şi trebuie înlocuită cel mai des. Discuţia a fost recentă, noi am vrut să facem o donaţie pentru spitalul de copii pentru că e legată de terma filmului şi am considerat că ar fi cea mai potrivită. Rămâne să discutăm cu persoana noastră de contact, cu conducerea spitalului, si in funcţie de ce ni se va spune vom găsi o soluţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.