Cei doi suspecţi de comiterea atentatelor din Boston deţineau alte şase bombe...

Cei doi suspecţi de comiterea atentatelor din Boston deţineau alte şase bombe şi arme de foc

0
DISTRIBUIȚI

military-police-terrorism-boston-marathon

Cei doi fraţi suspectaţi în atentatul din timpul maratonului de la Boston aveau asupra lor şase bombe, un pistol şi o puşcă în timpul urmăririi din noaptea de joi spre vineri care s-a soldat cu moartea lui Tamerlan Ţarnaev, conform poliţiei, informează Mediafax. „Aveau cel puţin şase bombe”, a declarat ieri Edward Deveau, şeful poliţiei din Watertown, în suburbiile Boston, în cadrul unui interviu pentru CNN.

„Am găsit o oală sub presiune” care a provocat o „puternică explozie în timpul schimbului de focuri”, a adăugat poliţistul, precizând că anchetatorii au mai găsit şi două grenade artizanale, alte două dispozitive explozive pe care fugarii nu reuşiseră să le activezez precum şi un alt dispozitiv abandonat în maşina lor.


Cei doi fraţi aveau de asemenea „un pistol şi o puşcă”, a adăugat poliţistul. În cursul acestei urmăriri care a început la scurt timp după ce cei doi fraţi au ucis un poliţist în campusul Massachussetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge, „peste 200 de focuri de armă s-au tras în cursul a cinci până la 10 minute”, a precizat Deveau.

Poliţistul a povestit cum Tamerlan Ţarnaev a apărut din umbră şi „a avansat trăgând asupra poliţiştilor care încercau să se apropie”. O dată ce a rămas fără muniţie, doi sau trei poliţişti au încercat să îl neutralizeze dându-i cătuşele, însă fratele cel mic, aflat la bordul unui Mercedes negru, a dat atunci cu spatele în direcţia acestora. „Unul dintre poliţişti a strigat atenţie!”, a continuat Deveau. „Ei s-au dat la o parte şi acesta a dat peste fratele său târându-i corpul câţiva metri”. Conform lui Edward Deveau, Tamerlan a murit pe loc însă a fost declarat mort de către medici la spitalul unde Jokar a fost internat vineri seară.

Jokar, care a fost rănit în schimbul de focuri, a fugit în mijlocul împuşcăturilor şi după câteva străzi „a abandonat maşina şi a dispărut în noapte. Apoi am pierdut contactul cu el”. De abia 24 de ore mai târziu poliţia l-a arestat pe tânăr, refugiat într-o barcă depozitată într-o grădină din Watertown.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.