Ciocnire spectaculoasă între bărcile dragon la la Memorialul de kaiac-canoe ”Ștefan Heder...

Ciocnire spectaculoasă între bărcile dragon la la Memorialul de kaiac-canoe ”Ștefan Heder & Victor Alexandrescu” GALERIE FOTO şi VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1991985496">
14_resize
O cârmă ruptă a provocat cicnirea bărcilor dragon Foto: Adrian Pâclișan

Memorialul de kaiac-canoe în cinstea foștilor sportivi timișoreni Ștefan Heder și Victor Alexandrescu s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână pe Bega. Din păcate, concursul de Dragon Boat de duminică, atracția principală a evenimentului, a fost marcat de probleme tehnice, o cârmă ruptă ce a dus la o ”ciocnire” între dragonii de apă.

Memorialul ”Ștefan Hedere și Victor Alexandrescu” a ajuns anul acesta la a treia ediție. Sâmbătă au avut loc probele pentru juniori, tineret, seniori și masters, iar duminică a fost programt concursul de Dragon Boat, bărci cu 10 vâslași, un cârmaci și un toboșar, o idee preluată din Asia. La concursul cu bărci în chip de dragon chinezesc au participat actuali și foști sportivi din Timișoara, de al cluburile Nautic și Water Performance, Arad, Pitești, dar și reprezentanți din Serbia și Italia. Organizarea nu a fost dintre cele mai grozave. Conform programului, concursul de Dragon Boat trebuia să înceapă de la ora 10, dar a început cu peste o oră și jumătate mai târziu. Organizatorii au avut la dispoziție două astfel de bărci. În timpul primei curse, cârma unei bărci s-a rupt, iar ccele două bărci s-au ciocnit pentru că prima nu mai putea menține direcția. Incidentul a întârziat și mai mult concursul, deoarece barca ”accidentată” a trebuit să repete cursa.

Clubul Water Performance a avut o barcă în concurs duminică. Clubul de seniori a fost înființat de timișoreanul Octavian Ispas, care a antrenat timp de șapte ani lotul național de kaiac-canoe al Japoniei, care s-a clasat pe locul cinci la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Alexandru Șalău de la Waterperformance a fost mulțumit de ediția din acest a Memorialulului, mai puțin de întârzierea de la start. ”A fost o organizare bună, doar că s-a întârzie mult cu startul. Este o competiție de distracție și de prezentare a acestui Dragon Boat, și sperăm ca în câțiva ani să fie și un campionat mondial cu asemenea bărci”, a declarat Alexandru Șalău. Sportivul este optimist pentru competițiile din acest an și se gândește și la o calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. ”Am avut o pregătire bună, sperăm să îi batem pe toți, să mergem la Campionatele Mondiale din Canada sau în Germania.  Cu siguranță că de când s-a înființat clubul de seniori în Timișoara vor fi performanțe mult mai bune. Sunt alte condiții, suntem acasă, nu stăm streesați și ne putem face altfel antrenamentele. Sper pentru următorul ciclu olimpic să mă calific de la Timișoara, și poate, o medalie la Rio în 2016”, a mai spus Alexandru Șalău.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.