Clinica unde se salvează vieţi are nevoie de inima bună a timişorenilor

Clinica unde se salvează vieţi are nevoie de inima bună a timişorenilor

0
DISTRIBUIȚI

operatie-5

Patru milioane de euro – atât costă aparatele care pot salva şi vieţile care atârnă de un fir de aţă. Şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara solicită bănăţenilor să contribuie la salvarea de vieţi omeneşti prin donarea celor 2 % din impozitul pe venit pe care l-au plătit. Dorel Săndesc, şeful clinicii ATI în care se tratează cele mai grave cazuri din partea de vest a României, îi încurajează pe oameni să contribuie la modernizarea instituţiei pe care o conduce pentru că „reanimarea este un front unde se duce lupta cu moartea la propriu. Avem nevoie de fonduri pentru completarea dotării cu aparatură prin care putem trata cele mai grave cazuri care se află la graniţa dintre viaţă şi moarte. Ca să îi ţinem în viaţă avem nevoie de multe aparate performante şi scumpe, valoarea acestora se ridică la suma de patru milioane de euro”.

Clinică modernă

În prezent, Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă se numără printre cele mai moderne din ţară, toate investiţiile au putut fi realizate şi cu ajutorul sprijinului oferit de comunitate.


„La reanimare sunt oameni exact ca noi pe care i-a lovit necazul fără să aleagă. Mulţi oameni potenţi financiar spun că ar da orice ca să salveze viaţa persoanei dragi aflate în stare critică, dar nu e chiar uşor, nu poţi cumpăra un aparat în câteva ore, de aceea avem nevoie de aparatura necesară ca să le dăm o şansă la viaţă oamenilor”, a mai adăugat, astăzi, şeful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

Printre aparatele de care Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă are nevoie se numără unul de suplinire a funcţiilor rinichilor, monitoare cu ajutorul cărora sunt verificate toate funcţiile pacienţilor, dar şi paturi speciale pentru Terapie Intensivă, care costă cel puţin 5.000 de euro fiecare. La Spitalul Judeţean din Timişoara, medicii au reuşit să realizeze o premieră naţională şi au folosit plămânul artificial, însă Dorel Săndesc spune că există un aparat mult mai performant, în valoare de 60.000 de euro, care poate contribui la salvarea de vieţi omeneşti.

Persoanele care doresc să dea o mână de ajutor o pot face direct la Spitalul Judeţean prin completând un formular prin care sunt de acord să doneze 2 % din impozitul pe venit, pot intra pe site-ul www.atitm.ro sau se pot adresa asistentei Crina Releţchi la numărul de telefon 0722 460 487.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.