Crin Antonescu: „Nu suntem de acord cu propunerea Laurei Codruţa Kovesi la...

Crin Antonescu: „Nu suntem de acord cu propunerea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA”

0
DISTRIBUIȚI
PNL13
FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Preşedintele PNL şi copreşedinte al alianţei USL Crin Antonescu a declarat astăzi că nu este de acord cu propunerea lui Victor Ponta de a o înainta pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Propunerea lui Ponta a fost făcută în calitate de ministru interimar al Justiției, iar Antonescu a precizat acest lucru. „Poziţia noastră este cunoscută. Nu suntem de acord cu numirea Codruţei Kovesi la şefia DNA, a unei persoane care timp de şase ani a făcut parte din regimul lui Traian Băsescu”, a spus preşedintele PNL. Acesta a adăugat că această poziţie totuşi nu înseamnă desfiinţarea alianţei USL.

„Nu suntem parte, nu suntem de acord, nu putem fi de acord cu o înţelegere politică făcută cu Traian Băsescu, prin care să se împartă aceste poziţii”, a declarat Antonescu.


El a spus că premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, a luat această decizie fără a se consulta cu liberalii, pentru prima dată de la înfiinţarea USL.

„Această decizie luată de premier în calitate de ministru interimar la Justiţie este o decizie pe care a luat-o şi asupra căreia pentru prima dată de la înfiinţarea USL nu ne-am consultat şi doar ne-a comunicat şi asupra căreia, tot pentru prima dată de la înfiinţarea USL, ne despărţim fundamental”, a afirmat preşedintele PNL.

În contextul acestor declaraţii, mai mulţi liberali nu au fost prezenţi la şedinţa de Guvern, informează Mediafax. Aflaţi la Palatul Victoria înaintea şedinţei Executivului, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, au părăsit Guvernul cu câteva zeci de minute înainte de începerea reuniunii.

De la începerea şedinţei au mai lipsit şi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, şi ministrul Internelor, Radu Stroe, cel din urmă alegând să rămână pe holurile Guvernului pentru a discuta la telefon. Surse politice au declarat agenţiei Mediafax că mai mulţi miniştri liberali au fost convocaţi la sediul USL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.