Cum dă Poliţia Locală amenzi pentru scuturarea covoarelor pe geam

Cum dă Poliţia Locală amenzi pentru scuturarea covoarelor pe geam

5
DISTRIBUIȚI

covor_84317200

La finele iernii o ştire din capitala Banatului făcea înconjurul ţării stârnind hohote de râs şi întrebarea dacă nu cumva totul este o glumă. Consiliul Local Timişoara adopta, în 26 februarie o hotărâre, completare la un alt HCL cu sancţiuni, care prevede că toţi cei care îşi scutură păturile şi covoarele pe geam sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, pentru persoane fizice, şi 1.000 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.


După şedinţa de consiliu local, edilul şef Nicolae Robu explica pentru PRESSALERT.ro legat de felul cum se va proba infracţiunea că „nu am stabilit modul de aplicare, însă ceea ce am decis este în spiritul legii”.

Prevederea urma să intre în vigoare de la 1 martie, însă toate procedurile legale au mai durat încă două săptămâni. Astăzi, Daniela Seracin, purtător de cuvânt la Poliţia Locală, autoritate însărcinată cu sancţionarea celor care încalcă legea, a explicat pentru site-ul nostru că  „evident că în asemenea cazuri se pot lua măsuri numai în baza constatării în teren a faptei respective de către poliţistul local. Nu au fost aplicate sancţiuni încă, iar în cazul în care se vor constata în teren asemenea fapte se va merge pe aceeaşi procedură de până acum, şi anume aplicarea sancţiunii prin avertisment, iar la repetarea faptei sancţiune prin amendă. Evident se va ţine cont de toate aspectele constatate la faţa locului”.

5 COMENTARII

  1. Deci….maidanezii locali ,pupincuristi cu acte in regula si slugoi ai primarului au venit cu o idee…in care sau prins singuri !Cat de prosti pot fi aceste specimene care se cred politisti….pacat ca sunt platiti !pt cat fac nu-si justifica salariile !

  2. niste idioti ! daca lasi geamul deschis o ora pe zi intregul praf de afara intra in casa ,depunandu-se pe mobila ,fete de masa ,covor ,samd.mai bine ar vedea creierele astea luminate ,cum masinile RETIM in loc sa starnga praful de pe strazi il imprastie ,in spatele acestor masini este de fiecare data un nor imens de praf .noi ar trebui sa va amendam bai ,nu voi pe noi.am eu asemenea filmari cu masinile voastre de facut praf si abia astept sa le folosesc in instanta.

  3. Dar fluturatul paturilor,covoarelor,basmalelor,a steagurilor e voie ?Domnii agenti vor trebui sa fie dotati cu aparate de filmat cu un zoom puternic pentru a face dovada ca s-a „scuturat”ceva si nu s-a „fluturat”ceva,asa cum cei amendati se vor apara in instanta.Ori cum agentii constatatori vor trebui sa stea pititi printre boscheti cu aparatele de fotografiat (filmat) indreptate inspre ferestre ore intregi(putem spune chiar si o zi munca) pentru surprinderea contravenientilor (macar unu ,doi ca altfel HCL-ul devine inutil).Ma scuzati ,tocmai trebuie sa flutur fata de masa dupa micul dejun.Au ramas agatate de ea citeva firimituri.

  4. Nu am incasat amenzi de la politia locala, pt circulatie de mai mult de 10 ani DAR ridic problema valorii amenzilor: cum naiba sa fie amenda cit un salariu minim? Poate pt cei care voteaza in CL 500 lei sint bani de iesit la o cafea dar pt cei mai multi romani acei bani sint necesari pt supravietuire.
    Daca in alte tari parcarea aiurea se sanctioneaza cu 20 de euro, la noi peste 100. Nu sariti la mine, sint printre fraierii care parcheaza la 100 de metri de locul unde am treaba daca doar acolo gasesc loc de parcare, de cele mai multe ori merg pe jos pina in centru doar ca sa scap de grija parcarii.
    Amenzile PL pot sa fie limitate la 50 de lei. cel amendat cu 500 o sa conteste amenda si reactia o sa fie exact inversa.
    Daca doriti pedeapsa pt un lucru grav, amendati artistii care picteaza tramvaiele cu graffiti.

    PS parca batutul covoarelor este ilegal in tm. de ce mai exista suporturi (cum sa le zic) de batut covoare linga blocuri?

  5. Concluzia e clara :nu ai cu cine domnule! Cel caruia ia fatat mintea asemenea gogorita (nu de alta dar pe Puscas nu-l vad sa-l duca mintea pana acolo fiind prost de da in gauri ),ar trebui luat in suturi de marii sai sefi (alde Cojan &Spataru-alti refulati ,pripasiti de prin pensie ).Prostia e o comoara in politia locala si asa cum se stie in poopor :”mama prostilor e tot timpul gravida „,in cazul localilor mamica prostilor e traseista sadea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.