Cum pot scăpa pacienţii din vestul ţării de piatra la rinichi în...

Cum pot scăpa pacienţii din vestul ţării de piatra la rinichi în două zile

0
DISTRIBUIȚI

IMG_6234

Doi pacienţi de 20, respectiv 52 de ani, internaţi la Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, au fost supuşi, în premieră regională, unor intervenţii chirurgicale minim invazive prin care au scăpat de piatra la rinichi în doar două zile.


Operaţiile au fost realizate în această săptămână cu ajutorul unor echipamente de 200.000 de euro donate de firma Karl Storz, specializată în endourologie, clinicii de Urologie care este şi centru de training. „Cu ajutorul unei firme private care a donat 15.000 de euro s-a repus în funcţiune o sală modernă de intervenţii chirurgicale prin endoscopie înaltă şi joacă. Sala este dotată la nivel occidental de către firma Karl Storz pentru că aici sunt învăţaţi alţi medici să facă astfel de intervenţii chirurgicale, prin care pietrele la rinichi sunt sparte cu laserul, se transformă în nisip şi sunt eliminate mult mai uşor”, a declarat, astăzi, Viorel Bucuraş, şeful Clinicii de Urologie.

Dacă în urma unei intervenţii chirurgicale obişnuite pacienţii aveau nevoie de cel puţin şapte zile de spitalizare, prin intermediul noii proceduri aceştia pleacă acasă în două zile. Ciprian Bogdan, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, spune că este un lucru benefic că pacienţii sunt externaţi în doar două zile pentru că „există un trend la nivel global de a ţine pacienţii cât mai puţin în spital pentru că este un risc mic ca pacienţii să se întâlnească unii cu alţii, este mai sănătos”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.