EXCLUSIV Cum s-a dat de gol mafia medicamentelor că a „sifonat” din...

EXCLUSIV Cum s-a dat de gol mafia medicamentelor că a „sifonat” din conturi banii furaţi în numele bolnavilor de cancer

0
DISTRIBUIȚI

euro 100

Banii furaţi din bugetul asigurărilor de sănătate de către gruparea formată din medici, farmacişti şi oameni de afaceri din Deva  au ajuns rapid în buzunarele celor care au fost puşi sub acuzare de DIICOT şi, ulterior, arestaţi de către instanţă pentru constituirea unui  grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani. Anchetatorii de la „Crimă Organizată” au descoperit probe indubitabile care dovedesc faptul că totul a fost premeditat, dar în graba de a pune mâna pe milioanele de lei decontaţi în baza reţetelor false pentru bolnavii de cancer au uitat de detalii, care i-au dat de gol. În cazul firmei Verona Fashion SRL, controlată de consilierul local PC Tatiana Făgădar, banii au fost scoşi de contabila Adriana Enuţa.


Aceasta a întocmit mai multe contracte din care rezulta că a împrumutat firma cu peste două milioane de lei. „Este evident că aceste operaţiuni erau efectuate pentru a putea intra în posesia banilor care în fapt erau viraţi de clienţi în baza facturilor fictive de livrare de medicamente, întrucât nu erau de plătit furnizori, pentu că aceştia nu au existat. Aceasta rezultă şi din împrejirarea că, în mod indubitabil, contractele de împrumut sunt false, inculpata Enuţă Adriana Nicoleta nedispunând de banii înscrişi pe aceste documente, apărarea de circumstanţă formulată de aceasta fiind că, la rândul ei, i-a împrumutat de la un director de firmă farmaceutică din Bucureşti, care este decedat de anul trecut. Mai mult, o parte dintre contracte au fost falsificate în mod neglijent, în sensul că s-a înscris un act de identitate al incuplatei care este eliberat la o dată ulterioară întocmirii contractelor„, se arată în actele de la dosar. Tatiana Făgădar a susţinut că nu a ştiut nimic de aceste operaţiuni financiare, aruncând toată vina pe contabilă.

În cazul firmei Empiric Trade SRL, s-a acţionat după acelaţi tipar, invocându-se un antecontract de vânzare-cumpărare şi „evaporându-se” peste 453.000 lei. Ulterior, alte sume importante au fost „sifonate” pentru „garanţii auto” sau pseudoplăţi pentru marfă inexistentă. Deşi bunicul Tatianei Făgădar, în vârstă de 87 de ani, patronul din acte, apărea că a scos din bănci aproape în fiecare zi bani din conturi de la bănci din Hunedoara, acesta declarând că a fost acolo doar de două- trei ori. La Golden FarmSRL, Ciprian Ban a încercat să mascheze scoaterea a peste 690.000 lei din conturile firmei printr-un antecontract de vânzare – cumpărare cu mama sa pentru un teren, valoarea stabilită fiind de doar…650.000 lei. De la Promt Distrimed SRL au fost delapidaţi peste 730.000 lei, invocându-se că banii ar fi fost folosiţi pentru cheltuieli ale firmei, dar pentru care nu existau documente justificative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.