Cum s-au împărţit banii pentru sporturile din Banat

Cum s-au împărţit banii pentru sporturile din Banat

0
DISTRIBUIȚI

RUGBY04_resize

Aleșii județeni au împărțiti bugetul pentru sport în Timiș. Ca și în urma votului de la Consiliul Local, tot ACS Poli a primit cei mai mulți bani, 2,9 milioane de lei, urmați de BC Timișoara, cu 1,5 milioane de lei, fiind singurele echipe pentru care s-a stabilit o sumă pentru întreg anul 2013. Spre deosebire de Primărie, deocamdată Consiliul Județean nu a votat asocierea pentru echipele de handbal masculin și rugby, deși în proiectele publicate pe site-ul www.primariatm.ro, se preciza că și CJT se va asocia la cele două cluburi.

Consilierii județeni au fost puțin mai ”zgârciți” și au votat sume mai mici decât consilierii locali. Astfel, Primăria a dat 4 milioane de lei pentru ACS Poli pentru anul 2013, în timp ce CJT va da 2,9 milioane de lei, dintre care 500.000 pentru întreținerea Stadionului ”Dan Păltinișanu”, proprietatea autorităților județene. La fel se întâmplă și în cazul BC Timișoara, care primește 1,5 milioane de lei de la județ, față de 2,2 milioane de lei de CLT. De remarcat că la plenul de la Consiliul Județean nu s-a votat deocamdată asocierea pentru echipa de handbal CSU Poli și echipa de rugby RCM MVT UVT Timișoara, dar s-au stabilit cotizațiile, care sunt însă semestriale, nu anuale ca la ACS Poli și BC Timișoara. De aceea, e foarte probabil ca în a doua parte a anului, toate echipele cu excepția celei de fotbal și a ”leilor din Banat” să primească din nou sume identice cu cele pentru primul semestru al anului. Rugbyștii primesc 700.000 de ei pentru șase luni, iar handbaliştii, 500.000 de lei.

Consiliul Județean a votat și banii pentru echipele care nu sunt constituite sub formă de asociații din care să facă parte autoritățile.


Echipa de baschet feminin BCM Danzio a primit 500.000 de lei, iar BC Timba, echipa căreia primarul Robu a decis să nu îi dea niciun leu, 240.000 de lei. Clubul CSM Lugoj, cu secția de lupte, volei feminin, gimnastică masculină și șah masculin a primit 600.000, iar echipa de fotbal feminin CFR Timișoara 40.000 de lei. Iată restul sumelor de bani împărțite de aleșii județeni:

– AEM-Luxten Timisoara (sah) – 70.000 de lei
– CS Dumbravita (tenis de masa feminin, motociclism) – 30.000 de lei
– Asociatia Sportiva Clubul “Pascota Ioan Ilie” (motociclism) – 80.000 de lei
– CSM Timisoara (lupte, volei feminin) – 280.000 de lei
– Asociatia Club Sportiv Taifun Racing Timisoara (motociclism) – 40.000 de lei
– C.S. Morisena (hipism) – 60.000 de lei
– C.S. Timba (baschet masculin) – 240.000 de lei
– C.S. ABAS (karting) – 15.000 de lei
– Clubul Moto Extrem Lugoj (motocros) – 20.000 de lei
– C.S. Caza Powerlifting Timisoara (culturism) – 30.000 de lei
– Asociatia Judeteana de Canotaj (canotaj) – 70.000 de lei
– C.S. Water Performance (kaiac-canoe) – 40.000 de lei
– C.S. Tibiscus (ciclism) – 20.000 de lei
– C.S. Raducioiu Timis Rally (automobilism) – 20.000 de lei
– A.C.S. Big Racing Timisoara (automobilism) – 20.000 de lei
– C.S. Rally Vest (automobilism) – 5.000 lei

Banii de la Primărie pentru cluburile fără asocierea autorităților așteaptă următorul plen

Bugetul pentru sport al tuturor echipelor din Timișoara va fi complet abia după ce Consiliul Local va vota sumele pentru echipele în cadrul cărora autoritățile nu sunt asociate. Concret, până acum Primăria a stabilit doar sumele pentru ACS Poli, BC Timișoara, CSU Poli și RCM MVT UVT Timișoara. Celelalte cluburi mai au de așteptat până la următorul plen. „Eu am înregistrat toate cererile echipelor și urmează ca proiectul de hotărâre să fie avizat de Comisia pentru Sport și Cultură, iar apoi să fie votați banii la următorul plen. Mai aveam circa 1,6-1,7 milioane de lei disponibili. La Consiliul Județean s-a votat pentru toate echipele deoarece ei au avut bugetul întocmit cu două săptămâni înaintea noastră”, ne-a declarat Mihai Costa, șeful Direcției Instituții Școlare, Sanitare, Sportive și Culturale din cadrul Primăriei Timișoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.