Cum se luptă primarul cu aerul dușmănos din Timişoara

Cum se luptă primarul cu aerul dușmănos din Timişoara

2
DISTRIBUIȚI

trafic_timisoara-26101

Nivelul de poluare e un capitol dureros pentru Timişoara, însă edilul șef Nicolae Robu susține că această situație este pe cale să se schimbe. Pentru că nu au respectat normele,  din luna ianuarie şi până acum, „33 de agenţi economici au primit avertismente şi amenzi.


În vederea îmbunătăţirii calităţii aerului, pe lângă lucrările de curăţare stradală, s-au reluat, din 15 aprilie, cele de splăre mecanică a carosabilului şi din 16 aprilie, cele cu soluţie biologică în partea de nord a municipiului”.  Odată prezentate detaliile tehnice, Robu a purces la explicaţiile cu adevărat necesare pentru receptarea corectă a informaţiei. „Parametrii de aer ai Timişoarei s-au îmbunătăţit radical, Timişoara fiind prezentată la ultima la analiza de la Agenţia Naţională de Mediu ca un oraş în care calitatea aerului a devenit cea mai bună dintre toate oraşele aflate sub monitorizare”, toate acestea, graţie măsurilor luate de când a devenit primar, susține Robu. Cât despre seria de lucrări care vor avea loc în perioada următare, Robu a atenţionat că „le cerem constructorilor să nu creeze mormane de pământ, vom cere să aibă o organizare de şantier care să evite ducerea de noroi pe carosabil, o anumită afectare în perioada în care vom avea anumite şatiere”.

 

2 COMENTARII

  1. Asadar micsorarea concentratiei de particule in suspensie in aerul timisorean nu are nimic de-a face cu periada ploioasa care a trecut si a spalat praful, ci cu valentele de purificator ale primarului!
    Ieri m-am plimbat cu bicicleta prin Ion Ionescu de la Brad-Continental -Padurea Verde.
    In I.I. de la Brad pute a canalizare infundata de-ti vine sa versi, la Continental pute ca intotdeauna a cauciuc vulcanizat. Zilele trecute un nor de praf de ciment plutea peste Praktiker venind de la statia de betoane Timcon, dar daca D-l Robu zice ca-i ok… Poate-s eu prost!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.