Metoda prin care un consilier local patron şi-a umilit angajata ca să...

Metoda prin care un consilier local patron şi-a umilit angajata ca să o facă să demisioneze

4
DISTRIBUIȚI

fata

O tânără de 23 de ani şi-a reclamat patronul la ITM şi la Poliţie pentru că şi-a bătut joc de ea, pentru a o determina să plece din firmă. Jane Magaon, patron de firmă de proiectare şi consilier local, a fost acuzat că şi-a bătut joc de ea. Ionela Lungu, de 23 de ani, din Orăştie, povesteşte că Magaon a forţat-o să facă ture de sediu timp de trei ore, perioadă în care a înconjurat de 248 de ori clădirea. Tânăra şi-a dat demisia, dar l-a şi reclamat pe patronul său cu apucături tiranice.

„Mi-am cerut drepturile şi i-am spus că dacă nu-mi dă de lucru mă poate da afară sau mă poate lasa acasă în şomaj tehnic. El mi-a spus faci ce-ţi zic eu nu ce vrei tu şi mi-a spus ca de la 8 la 11 să înconjor clădirea în care are firma sediul. Am făcut 248 de ture, iar la 11.00, când am intrat în pauza de masă, am mers la Poliţie şi am depus plângere. A durat mai mult de jumătate de oră cât era pauza, motiv pentru care pentru cinci minute mi s-a tăiat o oră din pontaj. Când m-am întors, mi s-a dat să fac un proiect”, a spus Ionela Lungu.

Ionela s-a angajat la firma consilierului local în vara anului trecut, după ce a absolvit Facultatea de Inginerie Hunedoara. Tânără susţine că problemele au început să apară la începutul acestuia an când numărul de contracte a scăzut, iar patronul nu a mai avut ce să-i dea de lucru. „Patronul m-a umilit în faţa colegilor mei şi m-a stresat până când nu am mai rezistat şi mi-am dat demisia”, a povestit Ionela Lungu.

Magaon, care este şi consilier local al municipiului Hunedoara din partea PNL, susţine însă că tânăra a încercat să profite de faptul că el intenţiona să încheie o convenţie cu AJOFM Hunedoara că angajează timp de doi ani absolvent de facultate, iar statul să suporte timp de un  an 750 de lei din cei 1.200 de lei cât era salariul ei.

„De la începutul anului când a aflat că am de gând să închei convenţia cu AJOFM Hunedoara  a venit 35 de zile la muncă, în rest a avut concediu medical.


Cât a fost la muncă a adus firmei circa 1.100 de lei, în condiţiile în care salariul ei lunar este de 1.200 de lei. E clar că nu îşi justifica salariul. Când am chemat-o să stăm de vorbă mi-a spus să o las acasă şi să-i plătesc 75% din salariu. Asta ar însemna 800 de lei pe lună ca să stea acasă. Eu vreau să-i dau de lucru. Am plătit pentru ca ea să facă un curs şi să obţină autorizaţie şi acum vrea să stea acasă şi să primească bani. Nu pot să fiu de acord cu aşa ceva. S-a certat cu mine, aşa că i-am spus să măsoare clădirea sediului pentru că ea nu ştie nici măcar să măsoare. Nu i-am spus câte ture să facă. Oricum nu mi-a comunicat care este perimetrul clădirii”, a spus Magaon.

Tânără a demisionat din funcţie şi aşteaptă rezultatele plângerilor făcute la Poliţie şi ITM Hunedoara. „A depus două plângeri la o diferenţă de trei zile una de celalată. În una reclamă că a fost umilită şi discriminată, iar în celalată că i s-a schimbat încadrarea pe post de la inginer proiectant la inginer executant fără ca ea să fie de acord. În zilele următoare va avea loc un control la societatea reclamată, iar dacă, şi numai dacă, cele reclamate se adeveresc firma va fi amendată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate. Poliţia cercetează şi ea acest caz. „Poliţia municipiului Hunedoara a înregistrat o plângere penală pentru abuz în serviciu şi se fac cercetări în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu. Dacă va fi găsit vinovat, patronul riscă pedeapsă cu închisoarea de la şase luni, la trei ani, pentru abuz în serviciu.

 

4 COMENTARII

  1. risca pe naiba, da ce el e functionar public in calitate de angajator(patron de firma, director sau administrator)???? numai in aceasta calitate poate fi o persoana trasa la raspundere pentru abuz in serviciu…cum puteti sa scrieti asemenea ineptii????risca ce?

  2. Un caz parca tras la indigo s-a petrecut in 2011-2012,cand un taran habarnist pus intr-un post cheie de director,cica general,a persecutat cu ajutorul mafiei din itm,cu facaturile uneia nevinovata,o covasa,zeci de angajati,dar sistemul i-a ELIMINAT,pe tiranii dreacu !?!caz fericit,NU?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.