Cum vor fi decontate abonamentele RATT pentru studenţi

Cum vor fi decontate abonamentele RATT pentru studenţi

0
DISTRIBUIȚI

tramvai

Conducerea Universităţii de Vest din Timişoara atrage atenţia studenţilor că vor beneficia în continuare de abonamentele RATT subvenţionate 100 %, doar că se revine la vechea metodologie de decontare.


Astfel, studenţii nu mai pot să îşi reînnoiască abonamentul RATT la ghişeu fără să plătească niciun leu, ci trebuie să plătească 50 % din suma totală, bani pe care îi vor primi înapoi prin secretariatele facultăţilor la care studiază. Rectorul instituţiei, Marilen Pirtea, spune că s-a revenit la vechea metodologie de decontare a abonamentelor pentru eficientizarea cheltuirii banului public, mai ales că după eliminarea acestei măsuri „costurile cu abonamentele au crescut de patru ori. Din experiența trecută, suntem convinși că prin noul sistem doar cei care au nevoie cu adevărat își vor face abonament”. Asta, după ce, săptămâna trecută, au avut loc disensiuni între Pirtea şi RATT, în legătură cu decontările.

Anca Babeţ, Preşedintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara, susţine noul mod de decontare al abonamentelor pentru că „de când s-a introdus gratuitatea direct la ghişeu, UVT se afla în imposibilitatea de a asigura decontarea abonamentelor pentru întreg anul universitar, în aceste condiții, fondurile fiind, în mare măsură, deja epuizate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.