Cum vrea să pună primăria la plată singura fundaţie din judeţ care...

Cum vrea să pună primăria la plată singura fundaţie din judeţ care are grijă de oamenii cu dizabilităţi intelectuale

1
DISTRIBUIȚI

pentru_voi.

Fundaţia „Pentru Voi” ar putea fi nevoită să plătească impozit pe clădiri, potrivit unei anexe la o hotărâre de consiliu local. Încă din anul 2005, Primăria Timişoara oferă sprijin financiar singurei organizaţii neguvernamentale din judeţul Timiş care ajută 180 de persoane cu dizabilităţi intelectuale, dar din acest an vrea să o pună la plata impozitului pe trei clădiri. Suma totală se ridică la peste 17.000 de lei pe an, bani pe care organizaţia nu are de unde să îi plătească. Totul a pornit de la o anexă la o Hotărâre de Consiliu Local din luna mai a anului trecut prin care se prevede faptul că sunt scutite de la plata impozitului doar clădirile „utilizate exclusiv de către asociaţii, fundaţii sau culte”. Fundaţia „Pentru Voi” are zece clădiri în care îşi desfăşoară activitatea persoanele cu dizabilităţi intelectuale din judeţ, trei dintre acestea fiind utilizate de Centrul de Servicii Sociale „Pentru Voi”, care este o instituţie publică aflată în subordinea Primăriei Timişoara.


În interiorul acestor clădiri, persoanele cu retard mintal lucrează timp de două ore.

La începutul acestui an, reprezentanţii organizaţiei au solicitat municipalităţii să aprobe scutirea de la plata impozitului pe cele trei clădiri, proiect de hotărâre care a fost adoptat de către consilierii locali. Însă Adrian Bodo, şeful Direcţiei Fiscale din cadrul Primăriei Timişoara, a sesizat că acest lucru este ilegal şi a propus un referat prin care solicită respingerea cererii formulate de Fundaţia „Pentru Voi”. „Nu pot decât să respect prevederile Consiliului Local şi am decis să resping cererea de acordare a scutirii de la plata impozitului pentru trei clădiri formulată de Fundaţia «Pentru Voi»”, ne-a declarat Bodo.

Laila Onu, directorul Fundaţiei „Pentru Voi”, spune că acest proiect de hotărâre este „o mare prostie, este o măsură aberantă. Primăria Timişoara ne sprijină de mai mulţi ani, avem un centru prin care oferim servicii sociale care este subordonat municipalităţii. De asemenea, 50 din cei 70 de angajaţi pe care îi avem sunt plătiţi de Primăria Timişoara”. Directorul Fundaţiei „Pentru Voi” ne-a mărturisit că imediat după ce a aflat de acest proiect de hotărâre a mers la primarul Robu, care a asigurat-o că va încerca să nu aplice această măsură, deşi, la început, referatul iniţiat de Adrian Bodo a fost aprobat de Nicolae Robu. Referatul propus de Bodo urmează să fie supus la vot în următorul plen al Consiliului Local Timişoara.

 

1 COMENTARIU

  1. robu a inceput razboiul cu aceasta fundatie interzicind stringerea de fonduri pt aceasta fundatie in locuri publice. rusine robu!

    indiferent ca sint ai unui cult religios (pe care personal NU il simpatizez) trebuie ajutati macar cu scutirea de impozite locale daca nu prin donatii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.